O bunică a încercat să-și aducă nepoții în țară cu acte false. A fost prinsă de polițiști și este cercetată penal

Data publicării:
New aircraft parking platform at Bucharest Henri Coanda International Airport, Otopeni, Ilfov, Romania - 18 Jul 2023
Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

O femeie de 50 de ani care a venit cu avionul din direcția Los Angeles, via Varșovia, însoțită de trei copii, a prezentat acte false pentru doi dintre ei la controlul de pe Aeroportul Otopeni. Polițiștii au constatat că doar unul din cei trei nepoți avea documente valabile. Bunica este cercetată penal pentru mai multe infracțiuni, transmite Poliția de Frontieră, printr-un comunicat de presă.

Vineri, femeia de 50 de ani, cetățean român, s-a prezentat la controlul documentelor, pe sensul de intrare în țară, venind din direcția Los Angeles, via Varșovia, împreună cu 3 minori (două fete și un băiat), despre care a declarat că sunt nepoții ei.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul documentelor și au constatat că, unul dintre minori (în vârstă de 1 an) deține un document autentic și valabil de călătorie, în timp ce cele două minore, nu sunt persoanele din documentele prezentate.

Polițiștii au luat imediat legătura cu DGASPC Ilfov care a trimis un reprezentant la Aeroportul Otopeni, iar cercetările au fost continuate pentru stabilirea identității reale a minorelor.

„Astfel, s-a stabilit că acestea sunt cetățene românce, în vârstă de 8, respectiv 2 ani. Totodată, s-a stabilit că femeia este, într-adevăr, bunica paternă a celor trei copii. Aceasta a declarat că s-a recurs la această metodă întrucât copiii nu aveau documente valabile, iar cele autentice prezentate aparțineau unor rude apropiate.”, se transmite în comunicatul Poliției de Frontieră.

Bunica celor trei minori este acum cercetată penal în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la fals privind identitatea, instigare la trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals privind identitatea și tentativă la trecere frauduloasă a frontierei de stat.

„Întreaga activitate s-a desfășurat în prezența reprezentantului D.G.A.S.P.C. Ilfov, minorilor fiindu-le permisă ntrarea în țară împreuna cu bunica, urmând ca, ulterior, asistenții sociali sa efectueze o anchetă la domiciliul din Vâlcea al persoanelor.”, se mai scrie în comunicat.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri