Video&Foto O pădure din Oituz arde de 14 ore. Intervenția pompierilor e dificilă, în zonă e muniție rămasă neexplodată din Primul Război Mondial

Data actualizării: Data publicării:
incendiu-padure-bacau
Incendiu de pădure în Bacău. FOTO: ISU Bacău

Un incendiu izbucnit în urmă cu 14 ore la o pădure din Bacău a ars deja 12 hectare și este încă activ. Intervenția pompierilor este dificilă din cauza terenului accidentat și a muniției rămase neexplodată din Primul Război Mondial.

Pompierii băcăuani intervin de peste 14 ore pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit pe fondul forestier al comunei Oituz, a declarat, luni, la Digi24 purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

El a precizat că focul a cuprins 12 hectare de pădure. Este vorba despre o pădure predominant de pin.

incendiu-padure-bacau4
Incendiu de pădure în Bacău. FOTO: ISU Bacău

Intervenția a început duminică, în jurul orei 18.00 și continuă și luni dimineață. La intervenție participă 55 de pompieri, cărora li s-au alăturat voluntari și echipe de intervenție de la ocolul silvic privat Oituz.

incendiu-padure-bacau2
Incendiu de pădure în Bacău. FOTO: ISU Bacău

Intervenția este dificilă pentru că terenul e foarte accidentat, iar accesul este dificil și periculos, deoarece pe acolo a trecut linia frontului în Primul Război Mondial și se află elemente de muniție rămasă neexplodată. Este pericolos dar se iau toate măsurile de intervenție pentru a nu se înregistra victime în rândul slavatorilor, a precizat Andrei Grecu.

"Sperăm să fie optime condițiile de zbor ca să primim ajutor din partea colegilor de la Inspectoratul General de Aviație", a adăugat el.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri