Video Olanda trimite în România trei drone de recunoaștere MQ-9 Reaper

Data actualizării: Data publicării:
U.S. Air Force Unmanned General Atomics MQ-9 Reaper Drone
Sursa foto: Profimedia Images

Trei aeronave olandeze de recunoaştere fără pilot de tip MQ-9 Reaper vor fi discolate anul viitor în România, au anunţat reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale. Acestea vor acţiona din Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, pe o perioadă între şase şi 12 luni.

“Ministerul Apărării Naţionale salută decizia Guvernului Olandez de a disloca, pe parcursul anului 2024, trei avioane de recunoaştere fără pilot de tip MQ-9 Reaper din dotarea Forţelor Armate Regale ale Ţărilor de Jos. Aeronavele vor acţiona, pe o perioadă cuprinsă între şase şi 12 luni, din Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii şi vor fi deservite la Cîmpia Turzii de circa 40 de specialişti olandezi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, citat de News.ro

Reprezentanţii MApN au precizat că această decizie, luată în premieră de Ţările de Jos, are ca scop consolidarea apărării flancului estic al NATO, iar aeronavele vor avea misiunea de a colecta, în scop preventiv, date şi informaţii pentru monitorizarea situaţiei de-a lungul frontierei de est a teritoriului Alianţei.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri