Olguța Vasilescu atacă proiectul privind pensionarea opțională la 70 de ani: „E o farsă”

Data publicării:
Olguța Vasilescu
Olguța Vasilescu, primărița Craiovei. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

PSD insistă că Guvernul Orban vrea de fapt să mărească vârsta de pensionare la 70 de ani, în ciuda dezminţirilor venite de la premier, ministrul Muncii şi preşedintele Iohannis. Fostul ministru PSD al Muncii, Olguța Vasilescu, critică şi intenţia Guvernului de a interzice cumularea pensiei cu salariul la stat.

„Într-o țară unde speranța de vită a bărbaților e 71 de ani, să vorbești despre ieșirea la pensie la 70 e ca și cum recunoști că nu vrei să mai plătești nicio pensie. E ca și cum ai primi primul talon de pensie cu certificatul de deces”, a spus ea într-o conferință de presă.

„Dacă nimeni nu ia poziție față de creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani, acest lucru se va întâmpla. E o înșelătorie, o farsă ceea ce va vând ei și e e asumat de la cel mai înalt nivel, de la președinte și de la primul ministru Ludovic Orban”, a spus Vasilescu.

Atât premierul, cât și președintele, au precizat că este vorba despre o opțiune pentru cei care vor să lucreze în continuare, dar că vârsta de pensionare nu va crește.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri