Gigi Becali a fost trimis în judecată pentru fraudă la vot

Data actualizării: Data publicării:
gigi becali
Patronul FCSB, Gigi Becali, trimis în judecată pentru fraudă la vot. Foto: Inquam/Octav Ganea

Patronul echipei de fotbal FCSB Gigi Becali a fost trimis din nou în judecată. Potrivit portalului just.ro, este vorba de un dosar din 2018 când Becali a votat la Referendumul pentru familie, deși nu avea acest drept, după condamnările primite în 2013. Dosarul a fost deschis la Judecătoria Buftea, iar omul de afaceri a fost trimis în judecată marți, 3 ianuarie, pentru "fraudă la vot (art.387 NCP) alin.1 lit. a cu aplicare art. 41 alin.1 C pen", se arată pe site-ul judecătoriei.

La Referendumul pentru familie care a avut loc în 2018, Becali a trecut cu vederea prevederile legale care îl împiedicau să voteze.

În ziua în care s-a prezentat la vot, Becali a făcut un adevărat spectacol. "Şi ce dacă n-am voie? Fac trei luni de puşcărie şi votez din nou şi din nou", a scris la vremea respectivă Digi Sport.

Gigi Becali a fost condamnat, definitiv, de două ori, iar în anul 2013 a primit pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a alege și de a fi ales ”pe o durata de 5 ani după executarea pedepsei principale”.

Pe data de 6 octombrie 2018, la Referendumul pentru familie, patronul FCSB a ignorat această pedeapsă complementară și s-a prezentat la secția de votare nr. 84 din Voluntari.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri