Video Percheziții la persoane bănuite că închiriau mașini de lux, apoi le vindeau mai departe. Cum acționau cei cinci suspecți

Data actualizării: Data publicării:
forte speciale perchezitii
Foto: captură video

Mai multe percheziții au avut loc joi dimineață în județul Ilfov, la persoane bănuite că au închiriat maşini şi nu le-au mai dus înapoi. De fapt, au folosit acte false în contractele cu firmele de închirieri şi apoi au vândut mai departe maşinile.

Vali Stan, jurnalist Digi24: Cei cinci suspecți ținteau firme de închiriere din București, Constanța și Cluj-Napoca. De fiecare dată, ei cereau să închirieze cele mai scumpe mașini, autoturisme de lux, folosind documente false, atât buletine, cât și permise auto.

De asemenea, cereau de fiecare dată să plătească în numerar, însă în momentul în care primeau mașinile aceștia le verificau cu un dispozitiv special care le arăta unde se aflau GPS-urile, apoi le demontau și le vindeau la un centru de dezmembrări auto de lângă Capitală.

Polițiștii spun că până acum au probe clare că șase firme de închiriere au fost înșelate prin această metodă. Suspecții ar fi câștigat peste 75.000 de euro, însă, spun surse din poliție, ca numărul de cazuri să crească, pentru că mai sunt plângeri venite de la firme de închiriere, pentru cazuri similare.

În momentul de față, toți cei cinci suspecți sunt în spatiile gratiilor, doi dintre ei au fost reținuți, iar ceilalți trei arestați preventiv. Asta înseamnă că în următoarele 30 de zile ei vor rămâne în arest.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri