Pericol de inundații în mai multe zone din țară. Au fost emise avertizări cod portocaliu și galben

Data publicării:
Drumul comunal 195 este inundat în dreptul localității Parta de râul Timiș, în urma ploilor căzute în ultima perioadă în județul Timiș, sâmbătă 20 iunie 2020.
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis Cod portocaliu și Cod galben de inundații. Foto: Cornel Putan/Inquam Photos

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis marţi seara o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţul Hunedoara şi o atenţionare Cod galben pentru râuri din judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud.

Potrivit INHGA, până la ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Crişul Alb - afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Luncoiu - amonte S.H. Vaţa de Jos, judeţul Hunedoara.

De asemenea, până la miercuri la ora 8:00, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic Mureş - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Gălăoaia - amonte confluenţă cu râul Arieş, judeţele Mureş şi Bistriţa Năsăud.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri