Video Pericol pe Transalpina din cauza căderilor de pietre. Traficul este blocat

Data actualizării: Data publicării:
Pericol pe Translapina
Pericol pe Translapina, în urma mai multor căderi de pietre. Traficul este complet blocat în zona Lacului Tău Bistra. Foto: Captură Digi24

Pericol pe Translapina, în urma mai multor căderi de pietre. Traficul este complet blocat în zona Lacului Tău-Bistra, iar autoritățile transmit că eliberarea drumului va mai dura cel puțin o oră și jumătate.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Pe DN 67C Translpina a avut loc o cădere de pietre punctuală, la km 105. Estimăm că intervenția va dura aproximativ o oră și jumătate. În acest moment intervenim cu utilaje pentru degajarea și eliberarea carosabilului. Facem tot ce putem, este o situație inedită.

Până acum am montat plase și pe Valea Oltului și pe Valea Jiului, urmează și aici, avem un program de montat plase pentru a nu cădea pietre care să afecteze siguranța circulației, dar iată că practic clima ne joacă feste.

În ultima perioadă a plouat foarte mult, iar ploile au degajat aceste cantități de pietre de pe versanți și le-au adus pe drum. Intervenim și sperăm ca într-o oră și jumătate să eliberăm drumul.

Sunt zone care, în mod normal, nu ar fi avut căderi de pietre. Noi ne axăm, în programele de montat plase, pe acele zone care uzual au căderi de pietre. Dar, în urma schimbărilor climatice, apar căderi de pietre sau aluviuni de pe versanți în zone care până acum nu existau căderi de pietre. În iarnă, când trebuia să avem zăpadă, am avut ploi, iar în aprilie, când ar fi trebuit să avem ploi, avem zăpadă.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri