Piloţii români care au intervenit la incendiile din Grecia au revenit în ţară

Data publicării:
piloti romani

Zboruri la mică distanţă de crestele munţilor, survoluri razante deasupra dealurilor în flăcări şi imagini pe care nu le vor uita curând. 20 de români - piloţi, tehnicieni şi mecanici de zbor - s-au întors din misiunea de stingere a incendiilor din Grecia, cu regretul că nu au putut face mai mult pentru oamenii care au pierdut tot ce aveau. Reporterii Digi24 au stat de vorbă cu ei.

Aşa au arătat misiunile piloţilor români în Grecia. La fiecare zbor, şase tone de apă erau aruncate peste zonele unde flăcările făceau ravagii. Survolurile la doar câteva sute de metri deasupra munţilor aminteau militarilor noştri de tragediile de la sol.

Florin Ianculescu şi Raul Girz au pilotat un avion CJ 27 Spartan. Alţi 19 colegi şi o aeronavă de tip Hercules i-au însoţit în zona de vest a capitalei elene.

Aeronava Spartan folosită pentru intervenţia din Grecia poate fi configurată inclusiv pentru zboruri medicale sau transportul trupelor, în misiunile de luptă. Anul trecut, piloţii Bazei Aeriene 90 s-au luptat cu flăcările şi în ţară - au intervenit la un incendiu puternic izbucnit în judeţul Mehedinţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri