PNL Dolj: Primăria Craiova a cumpărat cu milioane de euro terenuri pentru parcări, dar nu le-a construit

Data actualizării: Data publicării:
cladirea primariei din craiova
Consilierii PNL din Consiliului Local Craiova spun că Primăria a cumpărat cu milioane de euro terenuri pentru parcări, dar nu le-a construit.

Consilierii PNL în cadrul Consiliului Local Craiova susţin că primăria municipiului a cheltuit milioane de euro în ultimii ani pe achiziţia de terenuri cu scopul de a construi parcări subterane şi pasaje supraterane în anumite zone pentru decongestionare traficului, însă până acum nu a construit nimic.

Aceştia au atras atenţia, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în scurt timp timp traficul în Craiova va fi blocat, inclusiv pe centura de nord a oraşului, odată cu finalizarea drumului expres Craiova - Piteşti.

„Nu există o strategie de dezvoltare a oraşului şi nici în privinţa traficului rutier. Nu se ia nicio măsură, iar în scurt timp traficul în oraş va fi blocat, dacă nu se intervine”, a spus consilierul liberal Teodor Sas.

El a dat mai multe exemple, cum ar fi intersecţia străzii Tehnicii cu Calea Bucureşti unde este nevoie de un pasaj suprateran, traficul fiind blocat zilnic pe Calea Bucureşti, la intrarea dinspre Piteşti.

„De asemenea, lipsa parcărilor din oraş este unul dintre motivele care duc la îngreunarea traficului. S-au achiziţionat terenuri de milioane de euro pentru parcări. În afară de parcarea de acum 10 ani, nu s-a construit nimic în centrul oraşului. Şi atunci de ce s-au cheltuit milioane de euro pe terenuri?”, a argumentat Teodor Sas.

El s-a mai referit şi la lucrările de asfaltare care se fac în momentul de faţă în oraş, afirmând că sunt decopertate străzi care sunt foarte bune, iar străzile neasfaltate sau care ar trebui reparate nu sunt cuprinse în programul de reparaţii.

„Am să dau un exemplu. Săptămâna aceasta a început să fie decopertată strada Caracal, deşi nu avea nevoie de nicio reparaţie capitală. Este vorba de o stradă pe trei benzi, de circa un kilometru. Se cheltuie banii total aiurea, când sunt străzi neasfaltate sau care trebuie reparate. Strada Henri Coandă, la fel. Am solicitat clarificări executivului şi mi s-a spus că sunt reparaţii locale. Or, aici nu este vorba despre reparaţii locale, când este toată strada decopertată”, a afirmat Teodor Sas.

Consilierul local al PNL a atras atenţia şi asupra faptului că pensionarii de peste 70 de ani nu mai beneficiază de gratuitate pe transportul în comun, indiferent de cuatumul pensiei, potrivit Agerpres.

„Noi am solicitat ca pensionarii cu pensie de până la 2.500 de lei să beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Doamna primar nu a vrut acest lucru, a acceptat ca doar pensionarii cu pensii de până la 1.750 de lei să beneficieze de transport gratuit. Până acum, pensionarii de peste 70 de ani aveau gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Odată cu acea Hotărâre de Consiliu, asumată de doamna primar, pensionarii cu vârsta de peste 70 de ani nu mai au gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Am primit sesizări din partea foarte multor persoane cu privire la faptul că au fost verificaţi de controlorii din mijloacele de transport în comun şi li s-au rupt abonamentele emise anterior, pe motiv că nu mai sunt valabile”, a declarat Teodor Sas.

La rândul său, consilierul Marinel Florescu a afirmat că Primăria Craiova poate solicita fonduri guvernamentale pentru a sprijini înlocuirea a 5.000 de autovehicule uzate, însă reprezentanţii municipalităţii doresc să înlocuiască doar 200 de maşini.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Primul mare oraş pe care Putin ar putea să îl distrugă cu un atac nuclear. Explozia ar provoca pagube de...
Digi FM
Oana Radu, destăinuiri după despărțirea de soț: "Mergeam la terapie ca să scap de el. Ziua divorțului a fost...
Pro FM
Femeia care a crescut-o pe Gina Pistol, după ce vedeta a fost abandonată de mama ei, a rupt tăcerea: „A...
Film Now
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și...
nicole kidman intr-o rochie aurie
Nicole Kidman a strălucit într-o rochie lungă aurie la ceremonia în care a primit premiul pentru întreaga...
Newsweek
Ce scenă de film l-a îngrozit pe Florin Piersic? „Dacă nu o să faceţi pe voi, să îmi daţi un telefon
Grafic recesiune economică
Preşedintele Forumului Economic Mondial: ”Nu am văzut acest tip de datorii la nivel global de la războaiele...
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după...
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești...
Film Now
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au...