Video Administrația Prezidențială, după ce a fost instruită de Iohannis să informeze despre costul zborului în Africa: Informații clasificate

Data actualizării: Data publicării:
Localnic care se aruncă cu tabloul lui Iohannis în apă
Ceremonie organizată în cinstea vizitei președintelui Klaus Iohannis în Tanzania. FOTO: Captură video Twitter

Administrația Prezidențială a comunicat marți, la solicitarea Digi24, că detaliile privind costurile deplasării lui Klaus Iohannis cu un avion privat în Africa intră „sub incidența informațiilor clasificate”. Răspunsul vine după ce șeful statului anunțase că „va instrui” biroul de presă de la Cotroceni să facă „o informare conform legii” cu privire la aceste costuri.

„Organizarea și desfășurarea zborurilor speciale intră sub incidența informațiilor clasificate. Cheltuielile deplasărilor externe sunt cuprinse în cadrul execuției bugetare.”

Acesta este răspunsul furnizat de Administrația Prezidențială, la solicitarea Digi24. Demersul a fost făcut după ce Klaus Iohannis a declarat în Africa, pentru Libertatea, că deplasările sale externe „vin cu nişte cheltuieli” și a promis că va „instrui” biroul de presă să „dea o informare conform legii”.

Președintele știe ce prevede legea în privința acestor cheltuieli, pentru că tot el declara în iunie, întrebat pe același subiect, că „aşa este legea, ne place, nu ne place, putem să discutăm, poate o modificăm”.

„Administraţia Prezidenţială este foarte corectă şi transparentă şi chiar preşedintele, personal, răspunde tuturor întrebărilor şi nu cred că există un temei serios pentru a ne bănui de altceva. În rest, fiind Administraţia Prezidenţială, există o legislaţie specială, care spune colegilor exact ce se poate transmite şi ce nu se poate transmite şi chiar nu-mi imaginez că vreţi să încurajaţi pe cineva din Administraţia Prezidenţială să încalce legea. Cred că ar fi chiar culmea”, declara Klaus Iohannis în iunie, întrebat de ce Administraţia Prezidenţială nu comunică costurile deplasărilor şefului statului în străinătate.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri