Administrația Prezidențială spune că Iohannis nu a cerut „atribuirea unei locuințe”

Data publicării:
vila de pe bd aviatorilor 86 bucursti, acoperita cu folie de protectie santier
Statul român pregătește pe Bulevardul Aviatorilor din București, pe repede înainte, o reședință de lux pentru un locatar misterios. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Administrația Prezidențială transmite, marți, la solicitarea Digi24, că nu există nicio solicitare din partea președintelui Klaus Iohannis sau a Administrației în sine pentru atribuirea unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinația de reședință după încetarea mandatului de șef al statului.

„Nu există nicio solicitare din partea Președintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administrației Prezidențiale pentru atribuirea unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinația de reședință după încetarea mandatului de Președinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, cu modificările și completările ulterioare”, arată un răspuns al Administrației la solicitarea Digi24.

Statul român pregătește, pe repede înainte, o reședință de lux pentru un locatar misterios. Este vorba de o cheltuială de 7 milioane de euro din bani publici, necesari doar pentru renovare și amenajare unei singure vile. O investigație Recorder arată cine ar putea fi familia care va locui acolo.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, că nu știe pentru cine este făcută investiția de 7 milioane de euro din fondurile publice ale Regiei Autonome a Administrației Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) în vila de pe Bulevardul Aviatorilor din București, care a fost sediu PNL și apoi ALDE. „Am aflat și eu, ca și dvs., din presă de aceste sume. (...) Nu pot interzice RA APPS sau Secretariatului General să nu-și facă un plan de investiții multianual”, a mai afirmat Ciolacu.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri