Adriana Petcu, propusă ministru al Apelor. Dragnea: Procesul cu ANI e subiect închis

Data publicării:
ADRIANA PETCU VOCEABUZAULUI

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, referitor la incompatibilitatea Adrianei Petcu, propusă la conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor, că aceasta tocmai a câştigat în justiţie acest proces, fiind un subiect închis.

ADRIANA PETCU VOCEABUZAULUI
FOTO: voceabuzaului.com

"Poate e un amănunt neimportant, dar, totuşi dacă este o hotărâre definitivă şi irevocabilă, cred că este un subiect închis", a precizat Liviu Dragnea, întrebat despre incompatibilitatea Adrianei Petcu.

Adriana Petcu, propusă ministru al Apelor şi Pădurilor, este director al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa de şase ani, iar în 2014 Agenţia Naţională de Integritate a declarat-o incompatibilă cu funcţia pentru că a fost project officer într-un proiect european din care a obţinut 27.086 de lei.

Adriana Petcu a devenit director al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Buzău-Ialomiţa, în data de 1 martie 2010 şi este încă în funcţie.

În 9 decembrie 2014, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a transmis că Adriana Petcu este în incompatibilitate cu funcţia.

”În exerciţiul funcţiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale «Apele Române» (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al Proiectului «SIGMA FOR WATER - Identificarea problemelor şi măsurilor necesare în vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa râului Călmăţui cu fluviul Dunărea», în baza căreia persoana evaluată a fost încadrată în funcţia de project officer în cadrul proiectului. Pe perioada de implementare a proiectului, PETCU ADRIANA a obţinut venituri în sumă 27.086 Lei”, se arată în comunicatul ANI de la acea dată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri