Alegeri 2009. Nicolicea spune că a fost și el la Oprea acasă, dar Kovesi nu era

Data actualizării: Data publicării:
eugen nicolicea

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat că a fost și el acasă la Gabriel Oprea în seara turului doi al alegerilor prezidențiale din 2009, dar că nu era acolo Laura Codruța Kovesi.

„Am participat acolo, doar cât să stau de vorbă cu domnul Onțanu, era și ziua lui, v-am spus, i-am făcut și un cadou. Am stat de vorbă cu colegii, am ciocnit un pahar, după care am plecat, deci nu m-am întins la discuție. Până la ora la care am plecat, doamna Kovesi nu era”, a precizat șeful Comisiei juridice din Camera Deputaților, Eugen Nicolicea (PSD), într-o intervenție la Antena 3.

Declarația parlamentarului social-democrat contrazice, aparent, dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic. Acesta spunea că acasă la Gabriel Oprea i-a găsit, în seara turului doi al alegerilor prezidențiale din 2009, pe Nicolae Onțanu, Puiu Iordănescu și Gigi Nețoiu, iar într-o altă încăpere, „destul de mică, de vreo 20 de metri pătrați”, erau directorul SRI de atunci, George Maior, prim-adjunctul acestuia, Florian Coldea, procurorul general, Laura Codruța Kovesi, și adjunctul Poliției Române, Petre Tobă.

Comisia de anchetă parlamentară înființată la solicitarea președinților celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, și-a început activitatea, iar primii chemați la audieri vor fi, potrivit președintelui Comisiei, Mihai Fifor (PSD), Dan Andronic, Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, fosta președintă a Autorității Electorale Permanente Ana Maria Pătru, și șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale, Marcel Opriș. Ulterior, vor fi invitați să dea explicații inclusiv Traian Băsescu și Gabriel Oprea, precum și persoanele care au participat la cina organizată de acesta din urmă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri