Dacian Cioloș: Pentru PSD, românii din Spania nu sunt români?

Data actualizării: Data publicării:
ciolos

Dacian Cioloș a răspuns, într-un interviu acordat platformei Republica.ro, atacurilor din campania electorală ale PSD, potrivit cărora nu ar fi român. Premierul susținut de PNL și USR pentru încă un mandat la Palatul Victoria s-a întrebat dacă și românii nevoiți să plece din țară la muncă în străinătate ar trebui să fie considerați că nu-s români.

ciolos

"În ce sens nu sunt român?! Nu numai că am cetățenia română, eu mi-am petrecut aproape toată viața în România. Faptul că am lipsit un an și jumătate pe perioada studiilor în Franța și cei patru ani și jumătate cât am fost comisar european la Bruxelles trimis de România, asta înseamnă că nu sunt român? Atunci ce-o să spună PSD de românii care trebuie să muncească acum în Spania și în Italia și muncesc acolo de 5-6 ani - unii chiar din cauza modului în care a guvernat PSD?! Însemnă că aceia nu sunt români pentru că au fost obligați să plece din țară din cauza modului în care s-au gestionat resursele aici?", a spus Dacian Cioloș.

Premierul în funcție a fost întrebat dacă vede posibilă o alianță între PSD și PNL care să-l aibă pe el prim-ministru.

"Cu Dacian Cioloș nu! Nu cred că aș fi eu persoana cea mai potrivită pentru o asemenea alianță, dacă ea s-ar face. Aici doar partidele vă pot răspunde, dar cred că e împotriva a ceea ce au afirmat, și unii, și alții. Avem nevoie de claritate în guvernare și cred că e nevoie ca unul din cele două partide să-și asume programele de guvernare pe care le am. Din ce am văzut până acum din modul în care vor să abordeze guvernarea cele două partide, sunt diferențe. Eu unul nu cred că aș fi premierul potrivit pentru o asemenea eventuală alianță și nu cred că va fi cazul",  a mai spus Cioloș.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri