Mara Mareş, tânăra de 24 de ani care încinge spiritele în PNL

Data actualizării: Data publicării:
mara mares candidat pnl bv fb

Mai mulţi parlamentari vechi din PNL au criticat, în şedinţa Biroului Politic Naţional, prezenţa pe locuri eligibile ale listelor electorale a unor tineri. Cele mai mari discuţiile le-a provocat desemnarea de către filiala Braşov, pe primul loc pentru Camera Deputaţilor, a Marei Mareş, în vârstă de 24 de ani, fiica fostului lider al filialei PDL.

mara mares candidat pnl bv fb

Foto: Facebook

Potrivit surselor citate de News.ro, Radu F. Alexandru şi Gheorghe Ialomiţianu au criticat prezenţa unor persoane fără experienţă pe locurile eligibile, în detrimentul unor persoane cu experienţă în activitatea parlamentară. Cea vizată a fost Mara Mareş, prima pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor, din partea filialei Braşov.

Foştii lideri ai partidului au vorbit despre prezenţa unor „amazoane” pe listele PNL. Radu F. Alexandru, Gheorghe Ialomiţianu, Traian Igaş şi Radu Carp sunt unii dintre cei care nu se mai regăsesc pe listele PNL pentru alegerile parlamentare. Puiu Haşotti şi Mariana Câmpeanu nu şi-au mai găsit nici ei locuri pe liste.

Preşedintele PNL Alina Gorghiu nu a dorit să comenteze afirmaţiile privind „prezenţa amazoanelor pe lista PNL”, despre care a spus că sunt reacţii deplasate ale unora nemulţumiţi de absenţa de pe listă. „Nu a fost uşor, a fost o misiune dificilă, o misiune pe care am dus-o la bun sfârşit şi care a dat roade”, a spus Alina Gorghiu, referindu-se la întocmirea listelor de candidaţi. Ea le-a mulţumit celor din partid care au înţeles nevoia de nou în politică şi nevoia de a aduce eşaloanele doi, trei şi oamenii din societatea civilă, în prim plan. „Sunt parlamentari care erau la al patrulea, al cincilea mandat şi au optat să facă un pas, lateral, chiar dacă aveau o experienţă parlamentară, dar care au spus că vor rămâne în rândurile PNL, şi vor ajuta partidul în campania electorală care nu se arată deloc uşoară”, a mai explicat Alina Gorghiu.

Mara Mareş are 24 de ani, este din Făgăraş, şi s-a prezentat ca absolventă a Liceului St. Clare’s, Oxford, a Facultăţii de Studii Europene şi Internaţionale din cadrul King’s College, University of London. De cel puţin un an activează în organizaţia de tineret a PNL.

Lista cu candidaţi a PNL Timiş pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie a fost validată de Biroul Politic Naţional al partidului. Primul loc la Senat – care îi fusese rezervat lui Vasile Blaga - se află Alina Gorghiu. Aceasta este urmată de Claudiu Buciu, consilier local al municipiului Lugoj, care la alegerile locale a candidat ca independent pentru postul de primar al oraşului, obţinând aproape 30% din voturi. Pe următoarele două poziţii se află Mariana Nagy, fost preşedinte al organizaţiei de femei a PDL Timiş, şi Florin Răvăşilă, fost consilier judeţean.

La Camera Deputaţilor, pe primul loc se află Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, urmat de senatorul Ben Oni Ardelean şi de Pavel Popescu, stabilit în Norvegia. În urmă cu un an, după tragedia din clubul Colectiv, Pavel Popescu s-a implicat în transferarea în Norvegia a unor răniţi aflaţi în spitale din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri