De ce este preferat Mircea Diaconu de tot mai mulți alegători și de stânga, și de dreapta

Data publicării:
Poza MD Articol sponsorizat

După ce în urmă cu câteva zile, ultimul sondaj IMAS lăsa să se înțeleagă că electoratul PSD își schimbă opțiunile, fiind atras mai degrabă de candidatul independent Mircea Diaconu, iată că acum un alt scandal pornește, de data asta, chiar din interiorul Partidului Social-Democrat. Totul după ce mai multe organizații locale i-au întors spatele Vioricăi Dăncilă, manifestându-și și ei susținerea pentru Mircea Diaconu.

Printre aceștia se află Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, care într-o postare pe o rețea de socializare, îi îndrumă pe români să îl ia în considerare la alegeri pe Mircea Diaconu, un candidat care urmărește interesele țării: ”Duminică alegem viitorul președinte al României. Președintele tuturor românilor, nu numai al unui partid, partizan și prizonier unor condiții pe care unii și alții le pun”, a declarat edilul.

O altă susținere surprinzătoare vine de la primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu care scrie tot pe Facebook că ”România are nevoie de lideri, nu de șefi de stat. Iar liderii autentici sunt urmați de oameni care îmbrățișează aceleași valori: onoarea, încrederea, omenia, statornicia și proactivitatea. (…) Mircea Diaconu este singurul reprezentant al acestei competiții electorale care a adus în atenția publică rolul și prerogativele președintelui. (…) Noi, semnatarii acestei scrisori, ne declarăm solidari cu valorile promovate și apărate de candidatul Mircea Diaconu și îl susținem ca președinte al tuturor românilor."

După cum știm deja, imediat după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale, PRO România – partid de centru-stânga și ALDE – partid de centru-dreapta, au făcut publică susținerea pentru Mircea Diaconu și au format alianța UN OM, care va funcționa doar pe perioada alegerilor.

Pe lângă sprijinul logistic care vine de la această alianță, Mircea Diaconu se bucură și de susținerea Partidului Neoliberal, o formațiune alcătuită din oameni de afaceri, înființată în urmă cu doi ani. Și asta nu este tot. El este susținut nu doar de politicieni, ci și de mai multe entități independente din punct de vedere politic, cum ar fi asociații și ONG-uri.

Se pun astfel două întrebări: cum de reușește Mircea Diaconu să aibă un public simpatizant atât de eterogen și ce anume îl face să fie favorit pentru turul II al alegerilor prezidențiale?

Răspunsurile se regăsesc în statutul său, acela de independent încă din anul 2014, când a candidat la europarlamentare, dar și în faptul că nu a făcut niciun compromis de dragul partidelor în ceea ce privește viziunea cu care s-a prezentat în fața alegătorilor.

Încă de la depunerea semnăturilor la BEC, Mircea Diaconu s-a dovedit a fi un candidat nepartizan și echilibrat când a spus că ”Un președinte nu e de stânga sau de dreapta, un președinte e al tuturor românilor, de la stânga la dreapta și al oricui.” În plus, el s-a declarat împotriva sintagmei ”șef al statului”, pe care o consideră neconstituțională și crede că este important ca Președintele să își înțeleagă rolul în stat.

Totodată, o economie ca pe roate pentru ca fiecare român să aibă parte de un trai decent, reducerea decalajelor economice dintre regiunile țării, educația – prioritatea națională, dezvoltatea infrastructurii, punerea sistemului de sănătate pe picioare și reunirea tuturor românilor în jurul mândriei față de țară  sunt doar câteva dintre viziunile cu care Mircea Diaconu este în asentimentul semenilor lui. Convingerea sa este că România are un potențial uriaș, că fiecare român poate să se dezvolte așa cum își dorește în țara lui și că cel care poate da semnalul unei schimbări autentice este Președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri