ANAF la marile firme de audit. Diaconu prezintă „dovezile” cerute de Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
Gelu Diaconu, fostul președinte ANAF, vorbește la microfon în fața siglei ANAF
Gelu Diaconu, fostul președinte ANAF

După ce a dezvăluit că „de la cel mai înalt nivel al PSD/Guvern” s-a cerut conducerii ANAF declanșarea unor controale la marile firme de audit, iar Liviu Dragnea i-a cerut „să vină cu dovezi”, Gelu Diaconu a făcut public, în parte, mail-ul care ar dovedi că a fost solicitată acțiunea de control.

Gelu Stefan Diaconu
Sursă: Facebook

În poza mail-ului se vede că destinatarul principal era vicepreședintele ANAF, Bogdan Stan, și că subiectul era „date BIG FOUR”. Mesajul electronic a fost expediat pe 12 septembrie.

Fostul șef al ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a șters însă atât numele expeditorului mail-ului, cât și numele celorlalți destinatari (două adrese de mail în Cc - n.r.).

Stimate domnule vicepreședinte, urmare dispoziției conducerii ANAF, privind societățile SC Deloitte Consultant SRL, SC Ernst Young SRL, SC KPMG România SRL, SC Price WaterhouseCoopers Audit SRL, vă transmitem anexate: diagrama Clynx pentru tranzacțiile intracomunitare efectuate în perioada 2015-2016, date preluate din situațiile financiare anuale depuse pentru anii 2015, 2016, preluate din bazele de date existente la nivelul ANAF”, se poate citi din poza prezentată.

Din aceeași poză se poate vedea și că mail-ul a fost dat mai departe de vicepreședintele ANAF Bogdan Stan cu mesajul „Rog analiză și după caz inițiere acțiuni de control conform prevederilor legale!”.

Poza mail-ului este însoțită și de un text, pe contul de Facebook al lui Gelu Diaconu: „După ce, ieri, am făcut publică tentativa controlului cu dedicație, transmițând informațiile deținute prim-ministrului Tudose, astăzi mă așteptam ca, recunoscând gravitatea acestui abuz, să se demareze o investigație serioasă. Poate chiar o autosesizare a Parchetului. Știți ce fac ei acum? Speriați de anvergura scandalului, au început o vânătoare în interior (culmea, vor să folosească direcția de „integritate”!) pentru aflarea celor care mă pun la curent cu astfel de abuzuri. Îi anunț pe această cale că vor trebui să sancționeze cel puțin jumătate din angajații ANAF care sunt revoltați de ce li se întâmplă sub guvernarea Dragnea&Co”.

Diaconu explică ștergerea numelui expeditorului prin faptul că publicarea trebuie făcută de altcineva.

„O analiză de risc nu se face la comanda cuiva, ci prin aplicarea unor criterii de selectivitate neutre și obiective tuturor, în funcție de o tematică sau în baza unei informații asumate de o autoritate. De aceea, astăzi, vă prezint mail-ul buclucaș! El conține ordinul primit de sus, dar nu și sursa. Dezvăluirea ei să o facă prim-ministrul sau organele abilitate. Dacă se vor autosesiza!”, scrie Diaconu.

Luni, fostul șef al ANAF a dezvăluit că a intrat în posesia unui mail prin care „de la cel mai înalt nivel al PSD/Guvern” s-a cerut conducerii ANAF declanșarea unor controale la marile firme de audit. Întâmplător sau nu, analiștii acestor firme au criticat, în ultimul timp, mai multe măsuri ale Guvernului PSD-ALDE.

„Eu nu pot să urmăresc toate prostiile de pe Facebook. Să vină cu dovezi”, a fost reacția la cald a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri