Andrei Pleșu: Gândirea domnului Dragnea mă depășește

Data publicării:
andrei plesu

Scriitorul Andrei Pleșu a comentat afirmația făcută luni de Liviu Dragnea, în legătură cu contribuţia la pensii - care va creşte până la 25%, iar cea de la sănătate până la 10%. „Gândirea domnului Dragnea mă depășește”, a spus eseistul.

Gândirea domnului Dragnea e un subiect care mă depăşeşte. E mult prea complexă, prea nuanţată, prea abilă ca eu să pot să mă pronunţ. Nu pot. Aşa cum nu înţelegi orice pagină din Hegel sau din Kant, nu poţi să înţelegi nici orice declaraţie a domnului Dragnea. Când îi spune unui ministru să facă mai repede rost de experiență, ce să înțelegi? Exeriența e un maldăr de idei, dacă nu iei repede câte ceva, se cheamă că ai rămas fără. Nu poţi înţelege tot ce spune un om atât de subtil”, a spus Andrei Pleșu.

„Între salariul brut şi cheltuiala totală a angajatorului există contribuţiile pe care le plăteşte firma, dar în contul cui, şi părerea mea, am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură. Şi ce este de la salariul brut până la cheltuiala totală a angajatorului vor fi plătite tot de firmă, dar în contul angajatului. Salariul brut devine egal cu cheltuiala totală a angajatorului”, a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Citiți și Efectele trecerii CAS şi CASS la angajat: cei mai afectați, cei cu salarii de 2000 de lei

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri