ANI: 32 de parlamentari sunt incompatibili. Patru dintre ei, suspectați și de fals în declarații

Data publicării:
parlamentul romaniei - resized -mfax-10

Foto: Mediafax

În ceea ce privește incompatibilitatea, inspectorii de integritate au constatat că cei 32 de parlamentari au ocupat în timpul mandatului și funcțiile de administrator, membru în consiliul de administrație al unor compannii, comercianți sau reprezentanți ai statului în adunările generale ale unor companii, lucru interzis de legea privind statutul deputaților și senatorilor.

Parlamentarii care sunt suspectați de fals în declarații nu au menționat în declarațiile de interese calitățile și funcțiile deținute.

În cazul parlamentarilor vizați de ANI a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cei 32 de deputați și senatori au la dispoziție 45 de zile pentru a contesta rapoartele ANI. În caz contrar, decizia rămâne definitivă, iar aleșii ar urma să-și piardă mandatele și să nu mai poată ocupa funcții publice timp de trei ani.

Pe lista ANI se află și parlamentari mai puțin cunoscuți, dar și nume sonore. Printre aceștia – fostul premier Petre Roman, în prezent deputat PNL, senatorii PNL Sebastian Grapă și Petru Ehegartner sau deputatul PNL Sorin Ilieșiu. De altfel, 15 dintre parlamentarii acuzați de incompatibilitate fac parte din PNL.

Întreaga listă a parlamentarilor incompatibili este disponibilă pe site-ul Agenției Naționale de Integritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri