Antonescu: Nu putem duce mai departe coabitarea. Compromisurile sunt cele ce mă despart de Ponta

Data publicării:
CRIN ANTONESCU PRESEDINTELE PNL - MEDIAFAX

"Victor Ponta nu devine, chiar dacă va face acest lucru, duşmanul nostru, nu încetează să fie aliatul meu. Din puntul meu de vedere, şi i-am spus premierului, nu putem merge mai departe, vorbim de coabitare", a susţinut Antonescu într-o emisiune televizată. 

Liderul PNL a susţinut că pasul "foarte rău" făcut de Victor Ponta după alegerile parlamentare a fost cel al negocierii cu Traian Băsescu pentru semnarea acordului de coabitare.

"Nu aveam nevoie de aşa-numitul pact de coabitare. Se puteau găsi formule minim funcţionale de natură statală, de natură instituţională, dar nu trebuia acceptată cu niciun chip condiţionarea aplicării sentinţei date de votul popular de o relegitimare a lui Traian Băsescu, împotriva căruia din punct de vedere politic în principal votaseră oamenii aceia, şi nu pentru că eram noi frumoşi, cu viitorul în faţă", a spus Antonescu.

Unde a greşit Mona Pivniceru

În ceea ce o priveşte pe Mona Pivniceru, fost ministru Justiţiei, Antonescu a precizat că singura sugestie pe care i-a făcut-o a fost aceea de procedură, respectiv respectarea legii româneşti în vigoare.

"Cred că a fost, cu toată consideraţia şi toată preţuirea pentru demnitatea cu care doamna Pivniceru nu a vrut să intre în negocieri şi combinaţii politice cu Traian Băsescu sau cu altcineva, cred că a fost singura greşeală, şi anume că doamna Pivniceru, un om serios, un magistrat, un om al legii, al spiritului, al literei, a luat în serios ceea ce s-a discutat la Comisia Europeană. Acolo i s-a impus un mecanism îndelungat, complicat şi care adăuga la legea românească sau chiar o încălca... să spunem că nu o încălca, dar în fine adăuga zdravăn", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat că în momentul de faţă se poate constata că, "dacă se fac nişte propuneri cu care e de acord şi Băsescu, nici doamna Reding, nici doamna Day nu mai ţin minte nimic din toată procedura pe care nu au propus-o, ci au impus-o Monei Pivinceru".

"Cu alte cuvinte, dacă e Kovesi, e bine fără nicio procedură. Asta ne arată nouă de fapt că suntem într-o fundătură şi mai mare, că din păcate instituţii pe care le-am respectat nu se respectă ele însele şi că România a ajuns în situaţia în care are un guvern, o majoritate, un prim-ministru, care deşi sunt mai puternici ca susţinere populară decât majoritatea omologilor lor europeni, sunt trataţi de parcă nu ar avea legitimitate cu propria lor ţară", a mai declarat preşedintele PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
De ce Regele Charles ține mereu mâinile în buzunar sau la spate. Își ascunde degetele?
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez, detaliul care amplifică zvonurile privind divorțul de Ben Affleck: „Lipsă de integritate și...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...