Anunțul Vioricăi Dăncilă după discuția cu Klaus Iohannis: Ne vom continua mandatul

Data actualizării: Data publicării:
2019-02-08 sed de guvern-1161-george calin inquam
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Premierul Viorica Dăncilă a spus că actualul Executiv își va continua mandatul. Declarația a fost făcută în prima ședință de Guvern după anunțarea rezultatului alegerilor europarlamentare și referendumului din 26 mai și, de asemenea, după condamnarea lui Liviu Dragnea.

„Guvernul a fost învestit de Parlament în baza votului adoptat de români în decembrie 2016, iar majoritatea parlamentară e solidă, fapt dovedit inclusiv de votul de alegere a președintelui Camerei Deputaților. Ne vom continua mandatul, avem un program de guvernare și o președinție rotativă a Consiliului UE de succes, prin urmare e datoria noastră să continuăm pe acest drum”, a spus Viorica Dăncilă.

„Este esențială o legătură mai strânsă cu oamenii și să fim mai aproape de așteptările lor. Sunt premierul tuturor românilor și îmi voi duce mandatul mai departe”, a adăugat ea.

Premierul s-a întâlnit astăzi cu șeful statului. Au discutat despre soarta Guvernului, în contextul în care PNL a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură, iar PSD a decis să trimită la Președinție trei nominalizări pentru posturile vacante de miniștri. Totodată, Klaus Iohannis i-a cerut Vioricăi Dăncilă să îi demită pe miniștrii de Externe, Teodor Meleșcanu, și Interne, Carmen Dan.

„Astăzi am avut o discuţia la Cotroceni cu dl preşedinte legat de nominalizarea miniştrilor şi de punerea în aplicare a rezultatelor referendumului. Am discutat fiecare propunere în parte, iar în scurt timp sperăm să avem răspuns de la dl preşedinte Iohannis”, a spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri