Augustin Lazăr: Derapajul de neconstituționalitate este vădit

Data actualizării: Data publicării:
AUGUSTIN LAZAR

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că ordonanţa de urgenţă prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală reprezintă un derapaj de neconstituționalitate vădit și este imperios necesară atacarea ordonanței la CCR.

„În cursul serii am primi un proiect de OUG pentru a mă pronunța în legătură cu acest proiect și a fost convocat plenul magistraturii. Am fost puși în fața faptului împlinit”, a declarat Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Întrebat dacă mai are vreun efect ședința CSM din această dimineață, Augustin Lazăr a spus :„Este o bună provocare pentru autoritatea judecătorească și autoritatea judecătorească este cea care trebuie să demonstreze acum că are substanță și că nu poate fi tratată ca o cantitate neglijabilă.”

„Este imperios necesar să fie atacat la CCR pentru că derapajul de neconstituționalitae este vădit și va putea fi observat cu usurință acest derapaj”, a adăugat Augustin Lazăr.

„Doresc să spun că în calitate de membru CSM am și eu partea mea de decizie si de responsabilitate în a-mi examina și a-mi exercita partea care îmi revine ca membru CSM”, a precizat procurorul general al României.

„Pentru a avea o luptă anticorupţie eficace, pentru a avea o aplicare a legii eficace, este important să ai instrumente juridice la nivelul celor  care să fie apte de a combate acest fenomen. Noi când am intrat în UE, tocmai cu acest pachet legislativ am intrat, iar acum observăm că treptat aceste instrumente care sunt cele mai eficace sunt eliminate”, a adăugat Augustin Lazăr.

Consiliul Superior al Magistraturii se reunește astăzi la ora 09.00 dimineața pentru a discuta despre modificarea Codurilor penale de către Guvernul Grindeanu prin ordonanță de urgență. Ședința va fi prezidată de președintele Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri