AUR îndeamnă la solidarizarea cu fermierii și transportatorii: „Protestul nu are nicio conotație politică”

Data publicării:
Screenshot 2024-01-12 003712
George Simion, în mijlocul protestatarilor, în Chiajna. Foto: captură video Digi24

AUR transmite joi seară într-un comunicat de presă că „protestul fermierilor și transportatorilor nu are nicio conotație politică”, răspunzând la acuzațiile că AUR ar instiga protestatarii. Reprezentanții partidului spun că „agricultorii și transportatorii sunt blocați de forțe uriașe de jandarmerie și de poliție la intrarea în București pentru a nu deranja somnul de frumusețe al miniștrilor din Guvernul condus de Marcel Ciolacu”. AUR de asemenea îndeamnă la solidarizare cu fermierii și transportatorii. 

„În România condusă de Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis s-a ajuns într-o situație mai rea decât în vremea comunismului. În România cuplului Ciolacu – Iohannis nu ai voie să faci nici măcar un protest. În această seară, agricultorii și transportatorii sunt blocați de forțe uriașe de jandarmerie și de poliție la intrarea în București pentru a nu deranja somnul de frumusețe al miniștrilor din Guvernul condus de Marcel Ciolacu. 

Un drept câștigat în 1989, acela de a fi liber să protestezi, să îți exprimi opiniile, este călcat în picioare de Guvernul PSD-PNL. Protestele fermierilor și transportatorilor, care au început în mod pașnic și legitim, au fost întâmpinate cu o nepăsare și o lipsă de respect incredibile din partea Guvernului PSD-PNL, a miniștrilor Sorin Grindeanu și Florin Barbu. În loc să meargă în mijlocul protestatarilor, Ciolacu – Grindeanu – Barbu au trimis forțele de ordine în număr impresionant, au blocat accesul acestor oameni în București, încălcându-le astfel dreptul fundamental de a protesta. 

Este inacceptabil ca românii să fie împiedicați să își exercite drepturile constituționale în țara lor. Cu toate acestea, Guvernul Ciolacu pare să nu aibă nicio remușcare în a încălca aceste drepturi fundamentale, ignorând complet vocea și nevoile oamenilor. Obiceiurile din timpul pandemiei se uită cu greu! 

Încă de ieri au încercat să discrediteze protestele, afirmând că acestea sunt organizate de AUR, chiar dacă adevărul este cu totul altul. Protestul fermierilor și transportatorilor nu are nicio conotație politică, ci este o expresie a disperării și nemulțumirii acestor categorii sociale, care se confruntă cu probleme reale și urgente. 

Fermierii și transportatorii cer dreptul de a-și desfășura activitatea în condiții normale și echitabile. Ei doresc să poată ajunge în portul Constanța, să beneficieze de prețuri reduse la RCA și să fie recunoscuți și respectați pentru munca lor în țara noastră. Aceste cerințe sunt perfect legitime și ar trebui să fie luate în considerare de către Guvernul Ciolacu. În schimb, Marcel Ciolacu alege și la această oră să ignore toate aceste cerințe și să trateze protestatarii ca pe niște infractori. 

Și-au bătut joc de ei în ultimii 2 ani, aproape au ruinat sectorul agricol și cel al transporturilor, și acum Marcel Ciolacu și camarila sa pare că au pornit la un ultim asalt împotriva acestora. Un asalt care este îndreptat, de altfel, împotriva tuturor românilor. 

Este de datoria noastră, a tuturor, să ne solidarizăm cu fermierii și transportatorii și să ne asigurăm că aceștia sunt ascultați și respectați. Nu trebuie să îi blamăm dintr-un motiv foarte simplu: mâine am putea fi chiar noi în situația lor disperată. Fermierii sunt cei care ne pun hrana pe masă, iar transportatorii sunt cei care țin economia în mișcare. 

Guvernul Ciolacu nu poate ignora vocea și nevoile propriilor cetățeni. Dacă Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Florin Barbu aleg să continue pe acest drum al autoritarismului și al disprețului față de drepturile fundamentale ale românilor, cu toții vom sfârși rău. Este timpul ca românii să se unească și să lupte pentru o Românie care își respectă cetățenii”, arată un comunicat AUR.

Fermierii care participă la un protest cu tractoare pe șosele au ajuns la marginea Bucureștiului, după ce au spart barajul poliției de la intersecția centurii cu drumul spre Chiajna. Protestatarii au intrat în localitate iar poliția i-a oprit din drum.

George Simion a mers în Chiajna

Preşedintele AUR, George Simion, a ajuns, joi seară, la Chiajna. El a discutat cu reprezentanţii protestatarilor, însă a fost și huiduit. 

Liderul AUR a susţinut că forţele de ordine au comis un abuz prin blocarea transportatorilor în Chiajna, precizând că este dreptul oamenilor de a protesta. 

„Sunt deputat al României, de ce îi blocaţi? Aşa aţi primit ordine de la Ciolacu şi de la Predoiu, de la ministrul vostru de Interne? Să vă fie ruşine. E dreptul lor de a protesta, s-au mai organizat proteste cu transportatori, s-au mai organizat proteste cu tractoare. O să fim şi în Piaţa Victoriei, în momentul ăsta s-a comis un abuz, oamenii sunt blocaţi şi nu sunt lăsaţi să protesteze. Sunt aici să mă asigur că Jandarmeria îi lasă să treacă şi nu îi legitimează pe cei din Piaţa Victoriei. O să mă asigur că o să-i lăsaţi cu autovehiculele cu care au venit”, a afirmat Simion.

Prefectul Capitalei: „Protestele sunt deturnate politic. Nu e momentul”

Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, intervenție la Digi24: „Îmi pare rău că aceste proteste sunt deturnate politic, pentru că nu cred că este momentul ca anumite nemulțumiri și revendicări să fie instrumentate politic de un partid extremist.  Forțele de ordine își fac datoria pentru că trebuie să mențină un climat de ordine publică în Municipiul București. După cum am spus și protestatarilor, există căi legale pentru organizarea protestelor. Dreptul de a protesta este reglementat de Constituție și apărat de statul român, dar toată lumea trebuie să respecte legea, trebuie o autorizație. Asociațiile reprezentative ale transportatorilor nu recunosc acei transportatori care protestează în paralel. La fel stau lucrurile și în cazul asociațiilor reprezentative ale agricultorilor, ceea ce nu înseamnă totuși că persoanele care protestează nu sunt agricultori sau transportatori”.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri