Cine sunt cei 7 judecători din Biroul Electoral Central pentru alegerile locale şi europarlamentare

Data actualizării: Data publicării:
ED_ogn_2086alegeri europarlamentare referendum vot inquam photos octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a desemnat vineri, prin tragere la sorţi, pe cei şapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile locale şi europarlamentare din luna iunie.

ACTUALIZARE 14.20. Conform rezultatelor tragerii la sorţi, cei şapte judecători sunt: Gheorghe Liviu Zidaru – Secţia I Civilă, Adina Georgeta Ponea – Secţia I Civilă, Ianina Blandiana Grădinaru – Secţia a II-a Civilă, Ruxandra Monica Duţă – Secţia a II-a Civilă, Leontina Şerban – Secţia Penală, Ioana Bogdan – Secţia Penală, Vasile Bîcu – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

La tragerea la sorţi a fost prezebnt preşedintele Autorităţii Electorale Permanente Toni Greblă

Știrea inițială

„În exercitarea atribuţiilor prevăzute de art. 2 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului României nr. 21 din 8 martie 2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 195 din 8 martie 2024, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie aduce la cunoştinţă următoarele: În data de 15 martie, ora 13,30, va avea loc şedinţa publică pentru desemnarea, prin tragere la sorţi, a celor 7 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European 2024 şi pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2024”, a anunţat Înalta Curte într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Şedinţa se va desfăşura la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti.

Guvernul a adoptat pe 8 martie o ordonanţă de urgenţă care prevede comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, stabilind data de 9 iunie pentru ambele tipuri de scrutin.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri