Băsescu, despre Legea ANI: Asta da lovitură! Și-au rezolvat două probleme

Data actualizării: Data publicării:
traian basescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul Traian Băsescu, președintele PMP, a declarat că modificarea Legii de funcționare a ANI, votată luni în plenul Camerei Deputaților, „șterge cu buretele” incompatibilitățile constatate în perioada 2007 - 2013 în cazul primarilor și parlamentarilor și „prăbușește ANI”.

traian basescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Știți ce s-a întâmplat azi în Camera Deputaților, în câteva secunde? A trecut legea prin care primarii care au fost constatați a fi incompatibili pot candida, parlamentarii care au fost constatați a fi incompatibili, cu hotărâri judecătorești definitive, pot candida. Deci, asta da lovitură! Toată lumea s-a uitat pe 303 (Legea 303/2004 - n.r.) și astăzi a trecut cu votul majorității această lege care pur și simplu prăbușește ANI și șterge cu buretele incompatibilitățile pentru parlamentari, incompatibilități în perioada 2007 - 2013 (...). Și primarii, despre care se spune așa: dacă s-a constatat incompatibilitatea în mod definitiv, în instanță, nu pot ocupa funcții în aparatul de stat, dar pot candida la primar. (...) Astăzi și-au rezolvat două probleme: problema parlamentarilor incompatibili și problema primarilor și consilierilor incompatibili”, a afirmat Băsescu.

Președintele PMP a adăugat că vrea să știe cum au votat fiecare dintre parlamentarii din Comisia juridică în cazul modificărilor la Legea ANI. „Eu am însă o întrebare publică, pentru că această lege a trecut prin Comisia juridică: vreau să știu cum a votat fiecare parlamentar din Comisia juridică”, a spus Traian Băsescu.

Plenul Camerei Deputaților a dat undă verde luni încetării unor interdicții pentru parlamentari, prin aprobarea propunerii legislative pentru modificarea Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii 144/2007 privind înființarea și funcționarea ANI, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri