BLOG. A. Trăşculescu, din arest: „Este voia Domnului să merg mai departe cu politica?”

Data publicării:
scrisoare 20trasculescu 205 20dec-36983

După modelul deja consacrat de fostul premier Adrian Năstase, Alin Trășculescu, arestat preventiv pentru fapte de corupție, a postat pe un blog al său din arestul poliției o scrisoare adresată alegătorilor săi: „Pentru că mă întreb și vă întreb: este voia Domnului să merg mai departe cu politica sau, dimpotrivă, trebuie să mă retrag? Și, pentru că Domnul lucrează prin oameni, voi afla pe 9 decembrie care-I este voia”.

Fostul deputat Alin Trășculescu, în continuare candidat în Vrancea la alegerile din 9 decembrie, scrie că a fost „umilit, ridicat de pe stradă ca ultimul infractor”, acceptând „umilinţa arestării preventive pentru a-şi dovedi nevinovăţia”.

„Adversarii mei politici se bucură că m-au eliminat din cursa electorală, dar singurii care mă puteţi elimina cu adevărat sunteţi dumneavoastră. Scriu aceste rânduri şi pentru că vă sunt dator. Mi-aţi dat încrederea dumneavoastră şi în toţi aceşti ani am făcut cum am ştiut eu mai bine să-i ajut pe vrânceni, dar mai ales pe voi, cei din Colegiul 5. Şi, cu ajutorul Domnului şi al oamenilor, am ajutat şcoli, grădiniţe, biserici şi am contribuit la repararea unor drumuri dezastruoase, precum cel dintre Suraia şi Focşani. Sigur că am şi nemulţumirea că nu am reuşit să duc la capăt şi multe alte proiecte abia începute”, scrie Trăşculescu.

Fostul deputat Alin Trăşculescu, pentru care Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare preventivă, s-a predat în 29 noiembrie la sediul IGPR, după care a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei, unde este în prezent încarcerat.

Istoria cazului

Alin Trăşculescu, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţile vrâncene să atribuie contracte de investiţii unor societăţi, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei din 29 noiembrie a Tribunalul Bucureşti, prin care a fost admisă cererea în acest sens formulată de procurorii anticorupţie. Decizia Tribunalului nu este definitivă.

Fostul deputat Alin Trăşculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din trafic de influenţă. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trăşculescu şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Propunerea de arestare preventivă a lui Alin Trăşculescu a fost formulată după ce în 20 noiembrie acesta a demisionat din funcţia de deputat.

În 14 noiembrie, Digi24 prezenta, în exclusivitate, interceptările procurorilor în dosarul Alin Trășculescu, care arată că deputatul încerca să facă rost de bani pentru finanțarea campaniei electorale. Unele discuţii ar fi avut loc în septembrie, chiar în Palatul Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri