C. T. Popescu, întrebare pentru Iohannis: Dragnea să-şi dea demisia înainte sau după paradă?

Data publicării:
iohannis tariceanu dragnea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 decizia lui Klaus Iohannis de a-i chema anul acesta la parada de 1 Decembrie şi Liviu Dragnea şi pe Călin Popescu Tăriceanu, decizie pusă faţă în faţă cu afirmaţia preşedintelui ca Dragnea să demisioneze în contextul dosarelor penale pe care le are.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară, la Ploiești, referindu-se la invitarea președinților Senatului și Camerei Deputaților la parada de 1 Decembrie, că românii își doresc ca în conducerea statului să existe o bună înțelegere.

„E ilogic. Anul trecut a spus cât se poate de limpede că nu cheamă penali. Şi-a asumat asta şi acum zice că a trebuit să dăm un mesaj de înţelegere şi consens la vârful statului între politicieni. Atunci de ce a făcut asta data trecută? Atunci de ce îi mai ceri demisia lui Dragnea? De ce îl inviţi la Cotroceni dacă îi ceri demisia? Adică demisia să şi-o dea înainte sau după?”, a spus jurnalistul.

Potrivit acestuia, preşedintele a renunţat la criteriile de anul trecut din dorinţa de a câştiga capital politic de la muţime.

„Voturile sunt anonime. Asta ştie şi Iohannis. Voturile nu au miros pentru Iohannis. El face nişte gesturi foarte utile democraţiei, dar scopul lui esenţial e al doilea mandat.

Să nu ne imaginăm că e un luptător idealist pentru democraţie, împotriva totalitarismului. Nu. Şi-a ales să fie reprezentatul opoziţiei şi acţionează ca atare”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri