C.T. Popescu: Lui Klaus Iohannis puţin îi pasă de Dacian Cioloş

Data publicării:
ctp 29 septembrie

Cristian Tudor Popescu îl acuză pe Klaus Iohannis că încalcă regulile democraţiei atunci când îi cere lui Dacian Cioloş să-şi anunţe opţiunea politică. Cu atât mai mult cu cât premierul a declarat, în mai multe ocazii, că nu se va înscrie în niciun partid şi nici nu va candida până la sfârşitul acestui mandat la Palatul Victoria.

Aceste prăpăstii pe care le-a debitat. Nu concep... Ştiţi, cum spuneau fete de pension: Drrragă, nu concep decât ofiţerrr! Domnul Iohannis nu concepe decât premier politic. Da' de ce? De ce? Pentru că aşa vrea muşchiul exersat la tenis, la Sibiu, al domnului Iohannis. Cum poţi să faci o asemenea declaraţie înainte de alegeri, înainte de a se pronunţa electoratul? De unde ştii că situaţia nu va fi de aşa natură încât să reclame un premier independent? De unde ştii că partidul sau partidele câştigătoare nu cad la înţelegere... Nu reuşesc să se înţeleagă şi spun: dom'le, mergem tot cu domnul Cioloş.

Să-i spui lui Dacian Cioloş să-şi manifeste simpatia... Cum adică? Cum să-i spui cuiva: simpatizează? E ca şi cum i-ai spune: iubeşte!

Ce face domnul Iohannis nu poate fi calificat în termenii inteligenţei, ai regulilor democratice respectate. De la nivelul şefului statului...

N-a dorit nimic în legătură cu domnul Dacian Cioloş, domnul Iohannis. Această zicere a dânsului se referă la sine. La preşedintele Iohannis. Puţin îi pasă de Dacian Cioloş, de altfel.

Ştie foarte bine că Dacian a spus: dom'le, eu nu candidez în această perioadă, nu intru în niciun partid, eu îmi văd de treaba mea. Din nou, acest om a fost de bun simţ în istoria celor ce s-au perindat la Palatul Victoria.

De ce face asta? Am spus o sintagmă, e a treia oară când o pronunţ aici: soluţia imorală. Păi ce e asta? Este pregătirea pentru soluţia imorală. Soluţia imorală presupune o negociere la colţul mesei între cele două partide. Se preconizează clar această înţelegere pe care domnul Iohannis doreşte să o prezideze.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri