Cătălin Drulă, despre scandalul cu Elena Lasconi: S-a intrat prea mult cu picioarele în intimitatea unei familii

Data actualizării: Data publicării:
Lasconi Drula USR
Lansarea oficială a candidaților USR la europarlamentare din octombrie 2023. Inquam Photos / George Calin

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, consideră că dezbaterile din spaţiul public legate de afirmaţiile Elenei Lasconi cu privire la susţinerea familiei tradiţionale au mers prea departe şi "s-a intrat prea mult cu picioarele în intimitatea unei familii". Cătălin Drulă spune că decizia Elenei Lasconi de a se retrage din fruntea listei pentru europarlamentare a fost "un gest de generozitate", aceasta înțelegând că declarațiile sale afectează imaginea partidului.

Întrebat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la USR Arad, cum răspunde criticilor pe care le-a primit inclusiv din interiorul partidului după retragerea Elenei Lasconi de pe listele pentru alegerile europarlamentare, Drulă a spus că din punctul său de vedere subiectul este încheiat.

"Am avut weekend-ul trecut o discuţie cu colega mea, care a făcut un gest de generozitate şi a înţeles că într-o discuţie publică care era de natură de a afecta campanie partidului pentru europarlamentare a făcut acest gest de a se retrage. Dincolo de acest lucru, cred că s-a intrat prea mult cu picioarele în intimitatea unei familii şi cred că lucrurile trebuie să se oprească aici", a spus Drulă.

USR a anunţat, duminică seara, că Biroul Naţional al formaţiunii a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare.

Preşedintele USR anunţase anterior că i-a cerut Elenei Lasconi, primarul municipiului Câmpulung, să se retragă din campania pentru alegerile europarlamentare.

Solicitarea a venit după ce Elena Lasconi a declarat într-un interviu că a votat «DA» la referendumul pentru familia tradiţională de acum câţiva ani iar ulterior, în spaţiul public, au apărut mai multe controverse legate de afirmaţiile făcute, inclusiv din partea fiicei sale.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri