Exclusiv Cătălin Drulă: Iohannis vrea pesedismul la guvernare. A făcut tot ce a putut ca să-l aducă la putere

Data actualizării: Data publicării:
drula
Președintele USR Cătălin Drulă, în studioul Digi24. Foto: Captură video Digi24

Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat marți seară, în cadrul ediției „Săptămâna președinților”, la Digi24, că partidul său nu are nicio șansă de a reveni la guvernare cât timp Klaus Iohannis este președintele României. Drulă susține că lui Iohannis „îi place cu PSD-ul” și a făcut a „tot ce a putut ca să aducă acest partid și felul lui de a guverna la putere”. 

Întrebat dacă în perioada în care președintele Klaus Iohannis se află la Cotroceni, până la finalul mandatului său, vede posibilă revenirea USR la guvernare, Drulă a răspuns:

„Scenariile sunt...nu vreau să intrăm în domeniul științifico-fantasticului. Realist, Klaus Iohannis își dorește pesedismul la guvernare și a făcut tot ce a putut ca să aducă acest partid și felul lui de a guverna la putere în România.

Nu e prima dată, dacă ne-am fi uitat mai cu atenție, dar eu am intrat în politică în 2016, dumnealui a fost prim-vicepreședinte al alianței USL, prima alianță între PSD și PNL și era un mare susținător. Îi place cu PSD-ul, a numit foarte mulți premieri de la PSD. De la o vreme ni s-a părut tuturor că e forțat să o facă având în vedere configurația politică, de fapt asta este ceea ce îl face confortabil.

Înțeleg că își dorește mai departe o funcție la nivel european, tot la fel înțeleg că nu o va obține, dar această funcție și viitorul dumnealui politic depinde de PSD, crede dumnealui. Nu va depinde de PSD pentru că puterea se va schimba în viitor, așadar acest mariaj, această remorcă, anexă pe care o reprezintă PNL-ul pentru PSD, această alianță contra votului din 2020 va continua oricât e previzibil”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri