Ce spune PNL despre mitingul plănuit de PSD

Data actualizării: Data publicării:
161101_urdareanu_orban_ICCJ_06_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Mitingul anunţat de PSD este un miting de susţinere a „familiei tradiţionale” din politică formată din Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, consideră preşedintele PNL, Ludovic Orban. Acesta a mai arătat că „ameninţările cu mitinguri arată grandomania”.

161101_urdareanu_orban_ICCJ_06_INQUAM_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Cred că este un miting de susţinere a familiei tradiţionale din politică, formată din Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. Eu cred că nimeni nu are dreptul să politizeze această temă, care este o temă de conştiinţă, iar faptul că PSD politizează această temă arată disperarea în care se găsesc datorită prăbuşirii catastrofale datorată unei guvernări catastrofale, care nu a făcut altceva decât să distrugă echilibrele economice, să creeze haos şi nelinişte în toate sectoarele de activitate din România”, a declarat Ludovic Orban, luni, la finalul Biroului Executiv al PNL.

Liderul liberalilor a adăugat că PSD a anunţat şi anterior intenţia de a organiza „un miting de un milion de oameni”, dar „au adunat câteva sute”.

„Asta cu ameninţările cu mitinguri arată grandomania. Aş putea spune şi că ei sunt la guvernare, rostul prezenţei lor la guvernare este să îmbunătăţească viaţa oamenilor, să asigure guvernare care să asigure dezvoltare economică, care să permită fiecărui român să câştige mai bine, să aibă o viaţă mai decentă. Ei să se ocupe de guvernare, pentru că guvernarea este catastrofală, iar vieţile marii majorităţi a românilor sunt afectate de toate aberaţiile care au fost adoptate de aceşti ageamii care nu înţeleg nimic din ceea ce înseamnă economia şi care nu au capacitatea să guverneze această ţară”, a mai declarat Orban.

Social-democrații reuniți în ședința Comitetului Executiv, au decis organizarea unui miting de amploare în cursul lunii mai. Tema a fost anunțată după terminarea reuniunii de președintele social-democrat: sprijinirea familiei tradiționale.

Reamintim că, în noiembrie 2016, adică înaintea alegerilor parlamentare, Biroul Politic al PNL a votat ratificarea unui protocol încheiat cu reprezentanții Coaliției pentru Familie, prin care liberalii s-au angajat să susțină organizarea referendumului de revizuire a Constituției în sensul schimbării definiției familiei. Mai mult, șeful de campanie al PNL de la acea dată, Gheorghe Falcă, avansa luna aprilie 2017 ca termen posibil pentru organizarea referendumului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri