Ce urmează după cariera politică

Data publicării:
radu berceanu avion mediafax

Grimasa lui Radu Berceanu (ministru al Transporturilor în Guvernul Emil Boc) din timpul unui discurs al lui Gheorghe Pogea, fost ministru interimar al Finanţelor, a fost intens discutată în spaţiul public de la acea vreme. Dar este doar un moment din cele foarte numeroase în care fostul ministru s-a aflat în prim plan. Democrat-liberalul a fost parlamentar în toate legislaturile din 90 încoace. În 2012 s-a retras din politică.

După ce m-am lăsat (de politică - n.r.) de multe ori m-am întrebat: "Domne, cum dracu rezistam la toate... mă mai uit din când în când la televizor şi văd aşa tot balamucul ăsta. Aici măcar sunt eu cu fiarele mele, stau cât vreau, mă omor cu ele, îmi iese, nu-mi iese, revin, refac şi îmi place foarte mult”, spune Radu Berceanu.

Fostul ministru a construit un avion pe care îl va prezenta la o expoziţie în Germania. Vrea să-l transforme în primul avion electric din ţară.

Adrian Năstase a fost pe rând - deputat, ministru, şef de partid, prim-ministru şi prezidenţiabil.

Cariera politică a lui Adrian Năstase s-a încheiat în momentul în care a ajuns după gratii. Acum, ieşirile sale publice se rezumă la lansări de carte.

Miron Mitrea, condamnat la închisoare pentru luare de mită! A fost parlamentar PSD timp de 19 ani. A demisionat din Camera Deputaţilor la începutul lunii, iar acum este încarcerat la Poarta Albă.

Şi Elena Udrea a fost parlamentar şi lider de partid. Candidatul PMP la prezidenţiale este acum în arest preventiv, acuzată de corupţie.

În schimb, senatorul PNL Varujan Vosganian a primit ajutorul colegilor pentru a evita declanşarea urmăririi penale cerute de procurorii DIICOT. A fost însă silit să plece din PNL.

Există un element care îi uneşte pe toţi aceşti politicieni, faptul că toţi într-un fel sau altul, s-au îmbogăţit, mai mult sau mai puţin, dar toţi s-au îmbogăţit când au fost la guvernare. Un al doilea element care se păstrează este cel legat de corupţie, că nu poate să existe îmbogăţire reală, pe baza propriei capacităţi, ci doar în relaţia cu statul”, afirmă analistul politic Andrei Ţăranu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri