Video Ceremonie bizară în Tanzania. Localnicii strigă "Hakuna matata!" și se aruncă în apă cu tabloul lui Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
Iohannis matata ezgif.com-optimize (6)

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, duminică, alături de soția sa, Carmen, la ceremonia de rămas bun organizată la State House din Dar es Salaam, cu ocazia încheierii vizitei sale oficiale în Republica Unită a Tanzaniei. Pe lângă ceremonia oficială, Klaus și Carmen Iohannis au avut parte de o surpriză inedită la petrecerea de adio din Zanzibar. Două înregistrări video publicate de spotmedia arată un grup de localnici care strigă diverse urări în jurul unor tablouri cu chipurile celor doi. Mai apoi, localnicii sar cu tablourile lui Klaus și Carmen Iohannis în apă, strigând «Hakuna matata!», o expresie care înseamnă «Fără probleme, totul este bine».

Iohannis a ajuns vineri în Tanzania, unde a avut convorbiri tete-a-tete cu omologul său, Samia Suluhu Hassan.

Sâmbătă, şeful statului a fost primit de preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi.

Preşedintele Klaus Iohannis îşi începe luni vizita în Republica Cabo Verde, penultima etapă a turneului său african, precedentele fiind Kenya, Tanzania şi Zanzibar. Vizitele şefului statului în Africa se vor încheia în Senegal, transmite news.ro.

Klaus Iohannis a început, pe 14 noiembrie, un turneu în Africa cu o vizită de stat în Kenya. El a fost primit de omologul kenyan, William Ruto. Ulterior, a participat la Sediul ONU de la Nairobi la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP - United Nations Environment Program.

Miercuri, pe 15 noiembrie, şeful statului s-a întâlnit cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu directorul general al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în cadrul unei vizite la Parcul Naţional Nairobi, iar joi a mers la Uthiru Girls High School.

Şeful statului va încheia vizitele în Africa pe 23 noiembrie. Ultima deplasare din acest turneu este în Republica Senegal, unde preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări politice cu omologul Macky Sall.

Programul oficial al vizitei mai include, printre altele, participarea celor doi şefi de stat la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal, care va găzdui cele 34 de agenţii ale ONU prezente în această ţară. Preşedintele Iohannis va avea o întâlnire şi cu foşti studenţi senegalezi în România

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri