Chiul în masă la birourile parlamentare. Aleşii primesc 10.000 de lei pe lună pentru cabinetele din teritoriu

Data publicării:
liviu dragnea - mfax

Crin Antonescu e scump la vedere în colegiul unde, alături de Liviu Dragnea, a câştigat alegerile. Chiar liderul liberal recunoaşte că trece pe la biroul său parlamentar mai rar decât şi-ar dori.

La cabinet nu este de găsit nici un angajat de-al lui Crin Antonescu. Este prezent, în schimb, un consilier, care dezleagă şi misterul: preşedintele Senatului are un singură salariată, care lucrează cu normă întreagă şi ca secretară la PNL Teleorman.

Salariul secretarei a fost, în august, de 5.674 de lei. Antonescu împarte cabinetul compus din două cămăruţe cu un coleg. Pentru întreţinerea acestuia cei doi parlamentari susţin că plătesc lunar circa 10.000 de lei.

Absent la birou a fost şi deputatul Liviu Dragnea, acum vicepremier. Cabinetul său e găzduit de fostul birou al demnitarului, de pe când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Consilierul Ana-Maria Sobă lipseşte, dar oferă repede o explicaţie şi pentru propria sa absenţă: „Eram jos. Zece minute am stat şi eu acolo cu fetele şi ne-am întors”.

Liviu Dragnea are două angajate la biroul parlamentar, plătite cu suma totală de 5.600 de lei pe lună. Cetăţenii spun însă că deputatul trece frecvent prin circumscripţie.

Reporterii Digi24 au bătut şi la uşile altor aleşi. La cabinetul senatorului Cristiana Anghel nu este nimeni, la fel şi la cabinetul deputatului Anghel Stanciu.

În schimb, la datorie au fost, de exemplu, senatorul Puiu Haşotti şi deputatul Florica Cherecheş.

Parlamentarii au program în circumscripţii vinerea şi sâmbăta, când trebuie să acorde audienţe alegătorilor din colegiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri