Cine este candidatul român la şefia Parlamentului European, lăudat de Victor Ponta

Data publicării:
rebega
Foto: laurentiurebega.ro

Marți au loc alegerile pentru președintele Parlamentului European. Alături de Antonio Tajani, Gianni Pittella, Helga Stevens, Guy Verhofstadt, Eleonora Florenza, Jean Lambert, Piernicola Pedicini, în cursă este înscris și românul Laurențiu Rebega, pe care Victor Ponta îl susține și îl felicită într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

rebega
Foto: laurentiurebega.ro

„Faptul că este prima dată când un român "are curajul" să candideze la funcţia de Preşedinte al Parlamentului European este de salutat şi felicitat - bravo Laurenţiu! Alături de Corina Creţu, de Ioan Mircea Pascu şi de toţi ceilalţi reprezentanţi ai României în Parlamentul European domnul Rebega trebuie să şteargă din memoria colegilor faptul ruşinos al prezenţei unor securişti cu mentalităţi staliniste gen Monica Macovei! Mai ales că acum mulţi europeni încep să înţeleagă ( în sfârşit) că aşa zisa "luptă anticorupţie" a fost doar o metodă mafiotă de epurare a adversarilor politici!” a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alegerea preşedintelui Parlamentului European se face prin vot secret, pe buletine de vot care sunt introduse în urnă, iar candidatul câştigător trebuie să obţină 50%+1 din voturi. Dacă după trei tururi de scrutin nu este ales niciun candidat, aşa cum sugerează sondajele că se va întâmpla, candidaţii cu cele mai multe voturi vor participa la un al patrulea tur de scrutin, în care preşedintele este ales cu majoritate simplă (cel mai mare număr de voturi). În caz de egalitate, este ales candidatul cel mai în vârstă.

În cursa pentru fotoliul de preşedinte al Parlamentului European au intrat opt eurodeputaţi, patru italieni, doi belgieni, o britanică şi un român. Laurenţiu Rebega, vicepreşedinte al grupului "Europa naţiunilor şi a libertăţii" şi-a lansat candidatura pe 11 ianuarie.

Laurențiu Rebega s-a născut pe 20 februarie 1976 la Vălenii de Munte. A absolvit Facultatea de Zootehnie din Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, unde a deținut și funcția de președinte al Ligii Studenților. Din 2014 este membru al Parlamentului European.

Laurenţiu Rebega este finul co-preşedintelui ALDE Daniel Constantin şi a fost urmărit penal în dosarul spălării de bani şi luării de mită de la Ministerul Agriculturii.

După ce a ajuns în Parlamentul European sub sigla Partidului Conservator, Rebega a intrat în grupul xenofob şi populist condus de Marine Le Pen în iulie 2015 pentru care s-a ocupat de organizarea unei reuniuni care a avut loc anul trecut la Sinaia.

În România, a ocupat urmăroarele funcţii: vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Prahova, în perioada 2012-2014, director al Departamentului de Agricultură SC Agro Seed SRL, 2011 – 2012, manager general al SC Semina SA, 2009-2011, director de producţie Jd Agro Cocora, 2007-2009.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri