Ciolacu a discutat cu Daniel Dines, cofondator UiPath, despre digitalizarea statului: Le-am spus că nu vrem să inventăm roata

Data actualizării: Data publicării:
daniel dines si marcel ciolacu
„Le-am spus că nu vrem să inventăm roata, ci să preluăm un model internațional de succes”, a mai precizat Ciolacu. Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit marți cu conducerea companiei UiPath din industria digitală, inclusiv cofondatorul Daniel Dines. Prim-ministrul spune că au discutat „despre soluțiile necesare pentru a digitaliza sistemele informatice ale statului”. „Le-am spus că nu vrem să inventăm roata, ci să preluăm un model internațional de succes”, a mai precizat Ciolacu pe Facebook.

„M-am bucurat să discut azi cu conducerea UiPath, liderul mondial în automatizarea software și o companie creată în România, despre soluțiile necesare pentru a digitaliza sistemele informatice ale statului.

Am avut un dialog extrem de deschis și de pozitiv cu Daniel Dines și echipa sa, convenind să lucrăm în continuare împreună. Vrem să învățăm din experiența și modelelor de lucru ale UiPath cu sectorul public din țări avansate tehnologic precum Singapore sau Statele Unite.

Le-am spus că nu vrem să inventăm roata, ci să preluăm un model internațional de succes în privința digitalizării infrastructurii informatice de stat.

Am certitudinea că UiPath va fi unul dintre partenerii noștri de termen lung în această privință și cred că este firesc ca România să se bazeze pe Daniel Dines și tinerii săi, care au construit, cu energie, disciplină și multă pricepere, un gigant tehnologic care valorează miliarde de dolari!”, arată un mesaj transmis de Marcel Ciolacu pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La întâlnire au participat și ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Ministrul Cercetării a anunțat luni că a identificat ce poate face România pe termen scurt pentru a folosi inteligența artificială și susține că instrumentele de inteligență artificială vor duce la o creștere a colectării de TVA cu până la 1%.

„Deja am identificat ce putem să facem pe termen foarte scurt. Mă refer în materie de zile, pentru a folosi inteligenţa artificială, ERP-uri, roboţi care procesează automat date şi le corelează pentru a avea date financiare relevante, pentru a creşte colectarea în special de TVA. Estimările sunt între 0,9 şi 1% creştere a colectării TVA, folosind instrumente de inteligenţă artificială”, a declarat Bogdan-Gruia Ivan, potrivit Agerpres.

În 2021, Ministerul Finanțelor și unicornul românesc UiPath au semnat un acord de colaborare pentru a operaționaliza un Centru de Excelență RPA (Robotic Process Automation – Robotizarea Procesului de Automatizare) în cadrul ministerului.

Nu este clar în ce stadiu se mai află acest acord de colaborare, în acest moment, potrivit Economedia.ro.

Ciolacu s-a întâlnit marți și cu o delegație Deutsche Bank AG, condusă de directorul general responsabil de management regional în Europa Centrală și de Est. Șeful Executivului spune că a discutat despre proiectele prioritare pentru România și că Guvernul vrea să atragă investiții în sectorul energetic, cu accent asupra soluțiilor verzi și stocarea de energie, în domeniul digital și în cel al infrastructurii.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri