Video Exclusiv Ciolacu anunță valoarea investiției în fabrica de pulberi pentru muniție NATO

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu da declaratii
Ciolacu anunță valoarea investiției în fabrica de pulberi pentru muniție NATO. Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat într-un interviu pentru emisiunea Briefing de la Digi24 că România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, la care va fi partener şi Uniunea Europeană.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă România poate sau nu să producă muniţie de tip NATO.

"Urmează luni sau marţi - Comisia Europeană o să facă anunţul, pentru că avem un proiect comun - va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României.

O investiţie de aproape 400 de milioane de euro şi Comisia Europeană vine şi ea la această investiţie cu 47 de milioane de euro.

Există mai multe contracte în acest moment în derulare", a spus premierul.

El a dat asigurări că ţara noastră nu va fi atacată de Federaţia Rusă.

"România este membră NATO. Avem pe teritoriul României mii de soldaţi trimişi, ca şi ţară gazdă, avem un comandament francez, coordonare franceză pe teritoriul României, sunt şi militari din aproape toate statele europene. România nu va fi atacată de Federaţia Rusă", a afirmat Ciolacu. 

Radu Oprea a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre industria de apărare a țării. Ministrul spune că în curând, alături de compania germană Rheinmetall, România va produce „cea mai performantă pulbere din lume la ora actuală”. De asemenea, ministrul Economiei a spus că România fabrică rachete în prezent, și va diversifica producția acestor arme împreună cu compania Raytheon, cu care s-a semnat deja un memorandum.


Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri