Ciolacu: Avem cei mai mulți ordonatori de credite din lume. Sunt fraierul de serviciu care își asumă reforma sistemului bugetar

Data publicării:
marcel ciolacu
Marcel Ciolacu, premierul României. Foto: George Călin/ Inquam Photos

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi seară, la România TV, că este „fraierul de serviciu” care își asumă reforma sistemului bugetar, spunând că „avem cei mai mulți ordonatori de credite din lume, 16.000”. El a vorbit despre comasarea și reorganizarea instituțiilor din Stat, afirmând că este „foarte probabil” ca unii dintre funcționari să plece. 

„Eu nu pot să accept ca PSD să plătească nota de plată pentru ce au mâncat alții în pandemie, când au îndatorat țara cu 200 de miliarde. 

E evident că în sistemul bugetar trebuie să se facă o reformă. Aveți fraierul de serviciu care își asumă această reformă. 

Avem cei mai mulți ordonatori de credite din lume, 16.000 de ordonatori de credite. Fiecare are în subordine director economic, contabil etc. Nu desființăm nici un teatru, nici o bibliotecă. Dar nu e posibil ca fiecare să fie ordonator de credite. Să se unească. 

Fac ceea ce trebuie pentru țara mea. Cred că foarte multe instituții din statul român trebuie comasate. Reorganizare nu înseamnă desființare. Foarte probabil să plece unii dintre ei după reorganizare. Cu certitudine vor dispărea multe funcții de șefi”, a spus Ciolacu.

Premierul a mai declarat, referitor la protestul funcționarilor publici față de tăierile de posturi din administrația publică, că acum este „ultimul tren al României de a se dezvolta” și că el și Nicolae Ciucă nu sunt iresponsabili, fiind vorba de riscul de a pierde fonduri europene. El reclamă că „nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2000 de euro să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță”.

Citește și: Protest spontan la Ministerul Finanţelor și în agențiile din țară. Funcționarii se opun eliminării posturilor și reducerii de venituri

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri