Ciolacu: Cei care nu se prezintă la închisoare în 7 zile după condamnarea definitivă vor avea o pedeapsă suplimentară de până la 3 ani

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sunt peste 100 de fugari din România, a spus Marcel Ciolacu. Sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la începutul ședintei de guvern, că a cerut o situaţie a celor care au primit condamnări definitive şi se sustrag de la executarea pedepsei, plecând din ţară înaintea verdictului şi sunt peste 100 de cazuri de fugari.

El a precizat că ministrul Justiţiei a venit cu o propunere de modificare a Codului Penal care să descurajeze asemenea cazuri scandaloase, prin care cei care nu se prezintă la închisoare în 7 zile după condamnarea definitivă vor avea o pedeapsă suplimentară de până la 3 ani iar diferenţa între momentul evadării şi arestarea efectivă se adaugă la pedeapsă. Să vedem dacă le mai dă mâna acum condamnaţilor fugari să fugă din ţară, fiindcă îşi vor dubla pedepsele, a spus premierul.

”Aşa cum ştiţi, săptămâna trecută am cerut o situaţie a celor care au primit condamnări definitive şi se sustrag de la executarea pedepsei, plecând din ţară înaintea verdictului. Sunt prea multe asemenea cazuri, peste 100 şi este nevoie de măsuri ferme”, a spus premierul în deschiderea şedinţei Executivului.

Premierul Ciolacu arată că ministrul Justiţiei vine cu o ”propunere de modificare a Codului Penal care să descurajeze asemenea cazuri scandaloase”.

”Concret, cei care nu se prezintă la închisoare în 7 zile după condamnarea definitivă vor avea o pedeapsă suplimentară de până la 3 ani”, a anunţat şeful Executivului. Premierul a mai spus că ”diferenţa între momentul evadării şi arestarea efectivă se adaugă la pedeapsă”.

”Cred că este o soluţie absolut necesară. Să vedem dacă le mai dă mâna acum condamnaţilor fugari să fugă din ţară, fiindcă îşi vor dubla pedepsele”, a subliniat premierul, citat de news.ro.

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri