Video Ciolacu: Dacă soluționarea unui dosar de pensie ajungea la 2-3 ani, prin suplimentarea funcționarilor italieni, termenul e de 3-4 luni

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu in italia
Declarații de presă comune ale prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, și Italiei, Giorgia Meloni. Foto: Facebook

Marcel Ciolacu a spus, în cadrul unei declarații de presă alături de premierul Italiei, Giorgia Meloni, că este recunoscător Guvernului și ministerului Muncii din Peninsulă pentru că au deblocat situația privind soluționarea dosarelor de pensie ale românilor care au lucrat în Italia. El a precizat că durata de așteptare de 2-3 ani s-a redus la 3-4 luni datorită suplimentării funcționarilor italieni care se ocupă de acestea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Vreau să vă mulțumesc în mod special, atât dumneavoastră cât și Ministerului Muncii și Politicilor Sociale din Italia, pentru deblocarea situației în ceea ce privește soluționarea dosarelor de pensie ale românilor care au lucrat în Italia. Dacă până acum durata de așteptare pentru soluționarea unui dosar ajungea la 2-3 ani, acum, prin suplimentarea funcționarilor italieni care se ocupă de acest lucru, acest termen s-a redus la 3-4 luni.

Este extrem de important pentru un premier de stânga să aibă grijă de românii care se află în pragul pensionării, indiferent că trăiesc în țară sau în diaspora. Și vă mulțumesc încă o dată pentru acest lucru!", a declarat Marcel Ciolacu.

În urma reuniunii interguvernamentale România-Italia, care a avut loc la Roma, Marcel Ciolacu și Giorgia Meloni au semnat o Declarație comună prin care se pun bazele unui plan de
acțiune care va întări la un alt nivel relațiile dintre cele două state.

Premierul Marcel Ciolacu a mai spus că în cadrul ședinței comune un punct important l-a reprezentat dimensiunea economică a parteneriatului cu Italia.

"Italia este al doilea partener comercial al României. Avem semnale că statisticile oficiale vor arăta că schimburile comerciale bilaterale au depășit 20 de miliarde de euro în 2023, un nou record.

În același timp, observ cu satisfacție că românii de aici au ajuns pe locul doi într-un clasament al străinilor care își deschid afaceri în Italia, cu zeci de mii de firme și întreprinderi individuale. În plus, mai multe companii românești importante au investit în Italia în ultimii ani: Banca Transilvania, Digi, Bitdefender sau UiPath, toți lideri în domeniile lor de activitate", a precizat șeful Guvernului.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri