Ciolacu, despre decizia lui Boloș de a înarma inspectorii ANAF: „Nu o să aibă nimeni pistol. Tragi după camioane, eşti John Wayne?”

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu bolos
Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară, la România TV, că „nu o să aibă nimeni niciun pistol” la ANAF, aşa cum a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. „Tragi după camioane, eşti John Wayne?”, a adăugat el.

Şeful Guvernului a fost întrebat dacă angajaţii ANAF vor purta „pistol la cingătoare”.

„E o prostie. Este o prostie şi rămâne o prostie. Am discutat şi astăzi în şedinţa de Guvern, dacă te duci într-un control undeva ceri suport de la Jandarmerie şi de la Ministerul de Interne”, a răspuns premierul Ciolacu.

El a afirmat că există o prevedere legislativă legată de dotarea cu arme de când s-a înfiinţat ANAF, dar „astăzi s-a descoperit această tâmpenie”.

„Cineva de la ANAF şi-a dorit să aibă pistol. Nu o să aibă nimeni niciun pistol. Au probleme, cer suportul de la Jandarmerie şi de la MAI. În ce tragi, după camioane?! Eşti John Wayne?”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ministerul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţase că inspectorii antifraudă din cadrul ANAF vor avea dreptul să poarte arme.

„Ei intervin în aceste controale inopinate pe care le fac și trebuie să confiște marfa cu origine ilicită și nu reacționează tocmai potrivit cei care se află în astfel de situații, dar, pe de altă parte, vrem să le întărim și să le consolidăm statulul pe care îl au inspectorii, să consolidăm capacitatea instituțională a acestei direcții generale, care este foarte importantă pentru ANAF”, a declarat Boloș.

„Avem această noutate pentru militarizarea inspectorilor ANAF. Trebuie să spun că noutatea nu este doar asta, legată de militarizare și de această posibilitate pe care o vor avea legală de port armă, inclusiv de protecție in timpul serviciului, ci structurile teritoriale județene, să știe evazioniștii că activitatea economică ilicită va fi cu data aprobării ordonanței de urgență urmărită de aceste servicii teritoriale județene. Până acum funcționam la nivelul regiunii. Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un județ care era parte din regiune trebuiau să meargă inspectorii două, trei ore pe drum, mai stăteau acolo o oră, se termina programul de muncă și mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităților economice ilicite era pierdut pe drumuri și din punctul meu de vedere era o ineficiență care făcea ca activitatea economică ilicită să prindă contur și să fie una căreia de-abia îi facem față”, a mai explicat Boloș.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri