Ciolacu: După câștigarea procesului Roșia Montană, eu am devenit Lupul de pe Wall Street. Poate în viața următoare o să fiu

Data publicării:
Marcel Ciolacu, mirat pe holurile Guvernului
Premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/George Călin

Marcel Ciolacu a vorbit la Digi 24 despre procesul câștigat de România în dosarul Roșia Montană. „După ce am România a câștigat procesul, eu, prim-ministru, am devenit un fel de Lupul de pe Wall Street. Am devenit cel mai mare jucător de pe Wall Street,” a comentat Ciolacu despre acuzațiile că ar fi manipulat bursa.

„Eu nu am avut nicio informație oficială, nu am discutat cu avocații. Mai mult, avocații nu ar fi avut dreptul să-mi dea vreo informație. Ministerul Finanțelor a angajat avocații. Dar eu să ajung la dvs în emisiune... după ce n-am dormit înainte de sentință câteva nopți, după ce am stat cu ministrul de Finanțe, după ce m-am dus la Guvernatorul BNR, după ce am vorbit cu președinții celor mai importante bănci europene, ce se întâmplă cu România dacă pierde acel proces, și am avut doua, trei scenarii în funcție de sumă, vă reamintesc că suma era de 6,7 miliarde dolari.

O echipă profesionistă de avocați, mai ales doamne și am avut plăcerea de a le cunoaște, au reușit o minune să câștige acest proces pentru România, și eu am devenit... după ce România a câștigat procesul, eu, prim-ministru, am devenit un fel de Lupul de pe Wall Street. Am devenit cel mai mare jucător de pe Wall Street, iar tranzacțiile au fost în jur de 2 milioane dolari. Nu cred că în viața asta, poate în viața următoare o să fiu Lupul de pe Wall Street”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Că au fost decizii proaste, înaintea mea, luate de anumiți premieri? Da. Au fost atenționări din partea avocaților să nu ia acele decizii, pentru că dăunează României? Da. Am promis că vor ști românii adevărul. După decizie, vom scoate toate documentele și le vom arăta românilor care și când au luat deciziile”, a precizat Ciolacu.

Întrebat de ce în spațiul public a ajuns doar această variantă a pierderii procesului, premierul spune că „varianta care crea știri era că am fi pierdut și am fi intrat într-o situație delicată”.

„Pentru că doar această variantă s-a discutat. Nu s-a discutat dacă câștigăm, era varianta că am câștigat. Normal că toată varianta care crea știri era că am pierdut și am fi intrat cu adevărat într-o situație un pic delicată, mai ales dacă aveam o sumă foarte mare. Vreți să vă ascund că ar fi dus 6,7 miliarde ar fi dus la o incapacitate a statului român de a plăti majorările de pensii? E un lucru logic. Ca prim-ministru, ar fi trebuit să vin să explic ce măsuri trebuie luate, la fel cum am făcut și cu măsurile fiscale”, a adăugat Ciolacu.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri