Ciolacu, după protestul AUR: „O ipocrizie dezgustătoare să minți oamenii pentru a câștiga voturi. Nimeni nu va fi vaccinat forțat”

Data actualizării: Data publicării:
protest aur
Protest al antivacciniștilor AUR în fața Ministerului Sănătății. Foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Premierul Marcel Ciolacu a catalogat drept „ipocrizie dezgustătoare” acțiunea lui George Simion de a scoate oamenii în stradă împotriva vaccinării obligatorii, în condițiile în care acest lucru nu este prevăzut nicăieri. Șeful executivului a dat asigurări că vaccinarea „nu va fi niciodată obligatorie” în România și l-a îndemnat pe ministrul Sănătății să continue să comunice pe această temă.

„Este o ipocrizie cinică  - aș spune dezgustătoare - să minți și să sperii oamenii soar pentru a câștiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie. Înțeleg perfect reținerile românilor după tot ceea ce s-a întâmplat în pandemia COVID. Însă aici vorbim despre niște vaccinuri pe care le facem noi toți - părinții noștri, bunicii noștri - de zeci de ani în România. Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave. Strategia națională de vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătății este despre informare corectă și obligația statului român ca toți românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflați în grupurile vulnerabile. Atât și nimic mai mult. Repet ca să se înțeleagă foarte clar: Nimeni nu va fi vaccinat forțat”, a declarat Marcel Ciolacu vineri, la începutul ședinței de guvern.

Totodată, el l-a îndemnat pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să comunice în continuare pe tema strategiei naționale de vaccinare, pentru a-i informa pe oameni despre prevederile acesteia.

Câteva sute de oameni aduși de AUR au protestat joi în fața Ministerului Sănătății împotriva vaccinării obligatorii, deși acest lucru nu este prevăzut nicăieri, iar reprezentanții guvernului au dat asigurări în repetate rânduri că în România nu va fi introdusă obligativitate vaccinării.

Protestul a degenerat în momentul în care oamenii au încercat să intre cu forța în clădirea ministerului, iar unul dintre protestatari a reușit să se urce pe balconul de la etajul I.

Un alt protestatar a fost luat și dus la poliție după ce a agresat un jurnalist care relata de la fața locului.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri