Ciolacu, replică pentru Orban la dublarea alocațiilor: Bani există, renunțați la cohortele de politruci incompetenți

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu este presedintele interimar al psd
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat că votul PSD pentru dublarea alocațiilor a fost un vot responsabil și de bun simț. Acesta îi transmite lui Ludovic Orban că ar exista bani la buget pentru o astfel de măsură dacă banii nu ar fi gestionați de „cohortele de politruci incompetenți” din ministere.

„Nu, domnule prim-ministru, este un vot responsabil și o dovadă de bun simț! Bani în buget există, numai că trebuie gestionați corect și renunțat la cohortele de politruci incompetenți cu care ați umplut ministerele”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri seara, pe Facebook.

Ludovic Orban a declarat miercuri seară, la Digi24, referitor la dublarea alocațiilor pentru copii propusă de PSD, că denotă o lipsă totală de responsabilitate. Premierul a precizat că o asemenea măsură are ca impact o creștere cu 6 miliarde de lei a cheltuielilor.

„În condițiile acestea, când știi foarte bine că bugetul a fost construit în niște constrângeri inimaginabile, cu toate acestea am reușit să construim un buget realist, care nu se bazează pe minciunile care au existat în construcția bugetară din anii anteriori. În aceste condiții să vii să susții o sarabandă de măsuri care fie provoacă reduceri dramatice ale bugetului, ale veniturilor bugetului, fie creșteri foarte mari ale cheltuielilor bugetare, arată o completă lipsă de responsabilitate. Mie îmi pare că unii pur și simplu vor să facă praf imaginea României și parcă vor să ducă și mai jos România decât au dus-o în ultimii trei ani de guvernare”, a spus Orban, la Digi24.

Camera Deputaților a votat miercuri, în calitate de for decizonal, inițiativa legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. Legea va ajunge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri