Ciolacu: Sper să nu mai iasă breaking news-uri că am vândut Ardealul

Data publicării:
Marcel Ciolacu - sedinta de Guvern
Ciolacu Spune că au trecut timpurild în care discursul despre Transilvania stârnea emoţii. Inquam Photos / Saul Pop

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, în cadrul Conferinţei Judeţene a PSD Satu Mare, că trebuie să se revină la o normalitate a discursului public referitor la Transilvania, fiindcă atât România şi Ungaria sunt membre ale NATO şi Uniunii Europene şi au acorduri semnate pentru eternitate. El a mai spus că speră să nu mai iasă breaking news-uri că a vândut Ardealul, dacă își arată sprijinul pentru românii de etnie maghiară.

"Sunt ferm convins că o să apară breaking news-uri: «Ciolacu a ţinut cu românii de etnie maghiară. Unde? Tocmai la Satu Mare!» Sper să nu mai iasă breaking news-uri că am vândut Ardealul. Oameni buni, Transilvania e pământ românesc, facem parte din Uniunea Europeană şi Ungaria face parte din Uniunea Europeană. Suntem membri NATO şi noi şi Ungaria, avem acorduri semnate pentru eternitate de acum încolo.

Haideţi să terminăm cu prostia că vreodată Transilvania nu e pământ românesc. Nu se poate întâmpla acest lucru cum nu mai putem, după 35 de ani de democraţie, să reîncălzim această ciorbă doar ca să ne învrăjbim. Şi după două luni de campanie să uităm că ne-am căsătorit o româncă de etnie maghiară sau cu un român de etnie maghiară şi că avem copii împreună, că ne vedem dimineaţa la cafea şi la prânz, la serviciu şi că trăim împreună", a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că au trecut acele timpuri în care discursul despre Transilvania stârnea emoţii şi că viitorul în Europa arată altfel.

Premierul Ciolacu a subliniat că lucrurile au evoluat foarte mult şi că fiecare personaj public, prin politica pe care o duce, trebuie să dirijeze lucrurile spre normalitate. 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri