Ciolacu spune că PSD va face plângeri penale miniștrilor care au avizat "sume importante" doar primarilor PNL

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, în Parlament.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că PSD va ataca la contencios administrativ Hotârârea de Guvern (HG) prin care sunt alocate din fondul de rezervă “sume importante doar administrațiilor conduse de membrii ai PNL”. Totodată, el a spus că social-democrații vor face “un demers penal” împotriva miniștrilor care au avizat această HG.

“Astăzi, Guvernul a emis o HG prin care a împărțit sume importante doar administrațiilor conduse de membrii ai PNL. Este o mită, după ce acum o lună de zile a existat, la fel, un HG printr-o mită electorală către administrațiile PNL, aceasta este o mită ca primarii PNL să-l susțină în continuare pe Ludovic Orban de a fi președintele PNL.

Am luat hotărârea în cadrul Consiliului Politic Național să atacăm, atât la contencios administrativ, această HG, să solicităm o o ordonanță de suspendare a aplicării HG și să facem un demers penal către miniștrii care au avizat această HG.

Mi se pare corect ca după 30 de ani această practică să înceteze. Nimeni, niciodată, niciun prim-ministru și niciun Guvern nu și-a permis așa ceva. Acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub guvernul domnului Orban”, a declarat, joi, liderul PSD, Marcel Ciolacu, de la sediul partidului.

Guvernul a suplimentat bugetele primăriilor din Oradea, Timișoara, București, Cluj, Iaşi, Sibiu, Dolj şi Bacău

Guvernul a alocat, joi, peste 876 de milioane de lei din Fondul de rezervă unor unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2020, precum și pentru finanțarea cheltuielilor necesare asigurării activității de asistență socială și de protecție a copilului, pentru luna noiembrie 2020, conform unui comunicat al Ministerului Dezvoltării.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus, după ședința Executivului:

"În şedinţa de guvern de astăzi au fost aprobate mai multe hotărâri de guvern care realocă resurse din fondul de rezervă al Guvernului către sectoare importante din economie. În primul rând către Ministerul Sănătăţii pentru a achiziţiona medicamente necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţie Covid, precum şi pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Republica Moldova - 45.405.000 lei.

Hotărârea de Guvern din Fondul de rezervă pentru finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului, o Hotărâre de Guvern pentru susţinerea activităţii a aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 - 3 milioane de pasageri pe an, aflate în subordinea unor judeţe pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie - iunie 2020 ca urmare a pandemiei Covid şi cauzate direct de această pandemie: Cluj, Iaşi, Sibiu, Dolj şi Bacău - 20.729.000 de lei şi Hotărârea de Guvern din fondul de rezervă pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică a sistemului centralizat al populaţiei pentru Oradea, Timişoara, Bucureşti, în valoare de 41.300.000 de lei", potrivit Agerpres.

Oficialul din Guvern a menţionat că fondul de rezervă a fost suplimentat cu economii din toate ministerele în execuţia bugetară, iar aceşti bani au fost alocaţi mai departe.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri