”Cioloș, fiul lui Soros.” Mîndruță explică cine e în spatele știrii false

Data actualizării: Data publicării:
umbra hacker

O investigație a jurnaliștilor Lucian Mîndruță și Sorin Istrate demonstrează că „știrea” potrivit căreia Dacian Cioloș este fiului omului de afaceri George Soros a pornit de la un site deținut de un fost șef al filialei PNL Gorj care în prezent este senator și membru ALDE și candidat la alegerile parlamentare din 11 decembrie. 

dacian ciolos_govro

Informația a apărut prima dată pe site-ul exclusiv24.ro și s-a viralizat rapid. Site-ul este înregistrat pe serverul firmei Maserati SRL, care este în faliment. Această firmă aparține fraților Popescu.

Dian Popescu este fost membru PNL, acum membru ALDE. Senatorul a fost condamnat la cinci luni de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu, după ce a încasat ilegal 154.000 de lei de la Primăria Peştişani, judeţul Gorj, pentru lucrări care nu au fost executate. Parlamentarul candidează, din nou, la alegerile din 11 decembrie, pe listele ALDE.

De asemenea, fratele lui, Gabriel Titus Popescu, a fost condamnat tot la cinci luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, pedeapsă suspendată pe un termen de încercare de doi ani şi cinci luni. 

Investigația integrală poate fi citită AICI.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri