Cioloş i-a făcut plângere penală lui Ciolacu pentru „răul pe care l-a făcut cu bună ştiinţă sau din prostie” în cazul Roşia Montană

Data publicării:
rosia montana ciolos psd
Dacian Cioloș, europarlamentar. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele partidului REPER, Dacian Cioloş, a depus luni dimineaţă un denunţ la Parchetul General împotriva lui Marcel Ciolacu, în cazul Roşia Montană.

Dacian Cioloş afirmă că a depus denunţul pentru „răul pe care l-a făcut cu bună ştiinţă sau din prostie în cazul Roşia Montană”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nu pot să accept ca cetăţean, ca român, ca europarlamentar REPER, ca un demnitar al statului român, prin declaraţii şi acţiuni pe care le face să afecteze interesele românilor şi a statului român”, afirmă Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

El precizează că de luni de zile este demonizat de „maşinăria de comunicare şi de propagandă a PSD şi a lui Marcel Ciolacu plătită din bani publici”, pentru că a „avut curajul” să depună dosarul de înregistrare a Roşiei Montane în Patrimoniul mondial UNESCO.

„În cele din urmă, s-a dovedit că exact acest lucru a fost în avantajul României şi a ajutat ca România să câştige acest proces pe care l-a intentat la Tribunalul de Arbitraj Roşia Montană Gold Corporation şi Gabriel Resources. Sunt convins că procurorii vor face ce e necesar ca să clarifice această situaţie”, a mai declarat Cioloş în faţa Parchetului General.

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns sâmbătă la acuzațiile USR și ale lui Dacian Cioloș, care spun că liderul PSD ar fi manipulat evoluția acțiunilor Gabriel Resources pe piața de capital din Ontario declarând înaintea deciziei de arbitraj internațional că statul român ar putea pierde procesul privind exploatarea auriferă de la Roșia Montană.

Ciolacu a declarat, la Iași, că „nu am dat nicio informație, niciun document din Guvern, nu am dat nicio motivare care să influențeze acest proces”.

El de asemenea spune că nu a primit nicio informație de la avocați privind procesul. „Eu joc la bursă? Poate dânșii joacă la bursă și știți bine că joacă la bursă”, a replicat Ciolacu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri