Ciucă, despre modificarea datei pentru alegerea președintelui României, propusă de UDMR: Este foarte posibil

Data publicării:
ciuca face declaratii
Nicolae Ciucă a spus că este foarte posibil să fie adoptat şi implementat proiectul legislativ al UDMR. Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, a precizat, luni, că este foarte posibil să fie adoptat şi implementat proiectul legislativ al UDMR care prevede ca alegerile să aibă loc cu cel mult 90 de zile anterior datei în care ajunge la termen mandatul de preşedinte al României.

Chestionat luni la Parlament dacă este posibil ca proiectul de lege UDMR să fie adoptat mai întâi în cele două Camere, iar după alegerile europarlamentare să existe o decizie privind aplicarea iniţiativei legislative, Nicolae Ciucă a răspuns:„Este foarte posibil”.

Mai mulţi parlamentari de la UDMR au depus la Senat, în luna decembrie a anului trecut, un proiect care propune ca alegerile să aibă loc cu cel mult 90 de zile anterior datei în care ajunge la termen mandatul de preşedinte al României. Iniţiativa legislativă este semnată, în numele iniţiatorilor de către liderul senatorilor UDMR Cseke Attila.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri